Ανάρτηση στο facebook
Τσελέντης: ΠΡΩΤΙΑ και για το 2020 του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών στο τομέα των Επιστημών
Κοινωνία
17/03/2021 | 21:07

ΠΡΩΤΙΑ και για το 2020 του Εθνικού Αστεροσκοπειου Αθηνών (ΕΑΑ) στο τομέα των Επιστημών της Γης και του Περιβάλλοντος
Το ΕΑΑ, ο παλαιότερος ερευνητικός φορέας στην Ελλάδα, αποτελείται από τρία Ινστιτούτα που ασχολούνται με μετεωρολογία, διαστημικές επιστήμες και σεισμολογία.
Είναι τιμή μου που διοικώ ένα από αυτά και είναι τιμή μου που η επιστημονική συμβολή του Γεωδυναμικού ήταν πολύ σημαντική γιατί σύμφωνα και με τους 2 δείκτες που χρησιμοποιεί το NATURE, δείκτης Share και Count, που χαρακτηρίζουν την ερευνητική αποδοτικότητα των φορέων, και για το 2020 το ΕΑΑ είναι 1ο ανάμεσα σε όλους τους σχετικούς φορείς στην Ελλάδα και από τα πρώτα στο κόσμο.
Ο πρόεδρος του ΕΑΑ Καθηγ. Μανώλης Πλοιώνης, ένα πραγματικά φωτεινό μυαλό το οποίο έχει απογείωσή το ίδρυμα μου έγραψε:
«Αγαπητέ Άκη,
Τα θερμά μου συγχαρητήρια !! Η πρωτιά του ΕΑΑ (ανάμεσα σε όλα τα ελληνικά επιστημονικά ιδρύματα Παν/μια, ερευνητικά κέντρα, κλπ) για το 2020 στο τομέα των “Επιστημών της Γης και του Περιβάλλοντος” σύμφωνα με το πιο έγκριτο διεθνές περιοδικό, το NATURE, οφείλεται καθαρά στο Γεωδυναμικό Ινστιτούτο.»
Αυτό είναι απάντηση σε κάποιους οι οποίοι με κατηγορούν ότι στον τοίχο μου ανεβάζω και σχόλια για διάφορα κοινωνικά θέματα και όχι για την επιστήμη την οποία υπηρετώ. Απλώς κάνω και τα δύο! (και σε όποιον αρέσουμε για τους άλλους δεν θα μπορέσουμε).

Από το facebook του καθηγητή Άκη Τσελέντη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia