Στον Τομέα του Περιβάλλοντος
Μνημόνιο Συνεργασίας του Ιονίου Πανεπιστημίου με το Δήμο Βόρειας Κέρκυρας
Κοινωνία
18/03/2021 | 09:02

Μνημόνιο συνεργασίας, με γνώμονα την προστασία του περιβάλλοντος, αναμένεται να υπογραφεί, μεταξύ του Ιονίου Πανεπιστημίου και του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας.
Το Μνημόνιο συνεργασίας, που θα έχει εφαρμογή αποκλειστικά και μόνο στα γεωγραφικά όρια του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας, θα εστιάσει σε θέματα του εθελοντικού τουρισμού για την ανακύκλωση, στην ανάπτυξη δράσεων που εμπίπτουν στο πεδίο της κυκλικής οικονομίας με την εκχώρηση τεχνογνωσίας από το Τμήμα Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου, στην ενίσχυση της επικοινωνιακής καμπάνιας και των δράσεων ευαισθητοποίησης των δημοτών για την πράσινη διαχείριση και τέλος στην ανάδειξη της ιστορίας του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας με σύγχρονα ψηφιακά μέσα.
Ο προσδιορισμός του πλαισίου συνεργασίας του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας και του Ιονίου Πανεπιστημίου έχει οριοθετηθεί σε διαδοχικές συναντήσεις που προηγήθηκαν μεταξύ του Πρύτανη του Ιονίου Πανεπιστημίου, Καθηγητή Ανδρέα Φλώρου και του Δημάρχου Βόρειας Κέρκυρας Γεωργίου Μαχειμάρη. Στις συναντήσεις συμμετείχαν η Αντιδήμαρχος Κυκλικής Οικονομίας και Περιβάλλοντος Σπυριδούλα Κόκκαλη, οι Πρόεδροι των Τμημάτων Περιβάλλοντος, Τουρισμού και Τεχνών Ήχου και Εικόνας Κ. Καμπάση, Α. Πατέλη και Α. Γιαννακουλόπουλος, καθώς επίσης και διδάσκοντες των τριών Τμημάτων.
«Το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, ως φορέας έρευνας και τριτοβάθμιας εκπαίδευσης μπορεί και οφείλει να αναπτύξει έναν ενεργό ρόλο στην υποστήριξη των τοπικών κοινωνιών των Ιόνιων Νησιών, συμβάλλοντας στην τοπική ανάπτυξη διά της επιστημονικής συμβολής των ακαδημαϊκών του Τμημάτων, η οποία εξειδικεύεται σε ποικίλες πτυχές τοπικού και περιφερειακού ενδιαφέροντος» ανέφερε ο Πρύτανης του Ιονίου Πανεπιστημίου, Καθηγητής Ανδρέας Φλώρος.

eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia