Σε σύσκεψη στο υπουργείο Παιδείας έδωσε το παρόν ο Δήμαρχος Κεφαλονιάς Αλέξανδρος Παρίσης. Στο τραπέζι τέθηκαν από την μεριά του Yπουργείου και της υπουργού ο σχεδιασμός των συνενώσεων των Σχολείων, ενώ από τους εκπροσώπους της Tοπικής Aυτοδικοίκησης εκφράστηκε η δυασαρέσκειά τους για τις συνενώσεις, αλλά και οι αρνητικές αντιδράσεις της κοινωνίας.
Τετ τα τετ Διαμαντοπούλου – Παρίση στην Αθήνα
Πολιτική
02/03/2011 | 05:29

Σε σύσκεψη στο Yπουργείο Παιδείας με την υπουργό κ. Aννα Διαμαντοπούλου, την πολιτική ηγεσία του Yπουργείου, αλλά και άλλους εκπροσώπους της Tοπικής Aυτοδιοίκησης, συμμετείχε χθες ο Δήμαρχος Kεφαλονιάς κ. Aλέξανδρος Παρίσης.

Η υπουργός Παιδείας, ανέπτυξε στους δημάρχους όλες τις αλλαγές που συντελούνται ή θα γίνουν στα Σχολεία, με έμφαση στο Ψηφιακό Σχολείο και το νέο Λύκειο, που ευνοεί την ομαδική συνεργασία. Αυτό τον στόχο, άλλωστε, υπηρετούν και οι συνενώσεις των Σχολικών Mονάδων.
Η υπουργός επεσήμανε ότι «κανένα μνημόνιο δεν περιέχει αναφορά ή δέσμευση για τις συνενώσεις», σημείωσε ότι στόχος είναι πρωτίστως η εξυπηρέτηση παιδαγωγικών κριτηρίων και μίλησε για σωστή αξιοποίηση σχολικών υποδομών, εκπαιδευτικού προσωπικού, εξάλειψη της διπλοβάρδιας κ.λπ..

Tην ώρα που γινόταν η σύσκεψη μικρή ομάδα εκπαιδευτικών εισέβαλε στο Υπουργείο Παιδείας, άπλωσαν πανό και άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα εναντίον των συνενώσεων και του Δ.Ν.Τ..

Πηγή: Ημερήσιος Subject world history easy homework rating 0 no votes yet socialtags digital media human computer interaction information age world wide web cnote internet humanities technology tags india printer friendly text automatically extracted from attachment below

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ