Υλικά
- Ταλιατέλες 1/2 κιλό
- Ζαμπόν 10 φέτες ψιλοκομμένες
- Γκούντα 250 γρ. τριμμένο
- Κεφαλογραβιέρα 250 γρ. τριμμένη
- Κασσέρι 250 γρ. τριμμένο
- Αποφλοιωμένες ντομάτες 250 γρ. ψιλοκομμένες
- Ελαιόλαδο 3 κουταλιές της σούπας
- Μαργαρίνη 1 κουτάλι της σούπας για το βουτύρωμα
- Αλάτι -πιπέρι κατά βούληση
- Κρέμα γάλακτος 500 γρ.
- Νερό για το βράσιμο
- Παρμεζάνα 250 γρ. τριμμένη για πασπάλισμα
Εκτέλεση
Βράζουμε τις ταλιατέλες σε κατσαρόλα με αρκετό αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία τους.
Σε κατσαρολάκι βάζουμε το ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι και τις αποφλοιωμένες ψιλοκομμένες ντοματούλες και τις αφήνουμε να βράσουν με λίγο νερό για περίπου 10- 12 λεπτά.
Σε μπολ αναμειγνύουμε τα τυριά τριμμένα (εκτός από την παρμεζάνα) και το ψιλοκομμένο ζαμπόν. Βουτυρώνουμε ένα σκεύος πυρίμαχο, βάζουμε τις μισές ταλιατέλες, προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας και σκεπάζουμε με τη μισή ποσότητα τυριών-ζαμπόν.
Στη συνέχεια βάζουμε τις υπόλοιπες ταλιατέλες, καλύπτουμε με την υπόλοιπη σάλτσα, τα υπόλοιπα τυριά-ζαμπόν και αδειάζουμε την κρέμα γάλακτος σε όλη την επιφάνεια (κουνάμε και λίγο το σκεύος για να πάει παντού).
Βάζουμε το φαγητό σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς και αφήνουμε να ψηθεί για περίπου 40 λεπτά (ανάλογα τον φούρνο μας). Αφού ροδοκοκκινήσει, το βγάζουμε από τον φούρνο, πασπαλίζουμε με την τριμμένη παρμεζάνα και σερβίρουμε.