Σαλάτα με κουνουπίδι και cranberries
Μαγειρική
19/06/2021 | 13:14

Συστατικά

  • 1 κουνουπίδι, μέτριο
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 1 πιπεριά τσίλι
  • 50 γρ. φουντούκια
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι
  • ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
  • 10 γρ. κουκουνάρι
  • 1 κ.γ. κύμινο
  • 50 γρ. cranberries, αποξηραμένα
  • 50 γρ. μαϊντανό
  • 50 γρ. δυόσμο

Για το σερβίρισμα

  • σος ταχίνι
  • μαϊντανό, ψιλοκομμένο

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Κόβουμε το κουνουπίδι σε μικρά μπουκετάκια και αφαιρούμε το κοτσάνι.
  • Βάζουμε το κουνουπίδι στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια και το χτυπάμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να έχει τη μορφή ρυζιού.
  • Ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το σκόρδο, την πιπεριά τσίλι και τα φουντούκια.
  • Βαζουμε σε μέτρια φωτιά ένα γουόκ και ρίχνουμε το ελαιόλαδο.
  • Ρίχνουμε τα λαχανικά στο γουόκ, εκτός από το κουνουπίδι και τα φουντούκια, και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να χρυσαφίσουν.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε το κουνουπίδι και σοτάρουμε για άλλα 5 λεπτά.
  • Προσθέτουμε τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού, το ψιλοκομμένο φουντούκι, το κουκουνάρι, το κύμινο, τα cranberries και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα.
  • Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό και τον δυόσμο.
  • Αφαιρούμε το γουόκ από τη φωτιά και προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα μυρωδικά.
  • Ανακατεύουμε με την ξύλινη κουτάλα, ελέγχουμε τα καρυκεύματα, και σερβίρουμε με σος ταχίνι και έξτρα ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Πηγή: akispetretzikis.com

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ