Η θερμοκρασία ανεβαίνει – ώρα για Παγωτό toffee
Μαγειρική
20/06/2021 | 15:36

Συστατικά

Για την toffee σος

  • 1 λίτρο κρέμα γάλακτος 35%
  • 500 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

Για το παγωτό

  • 250 γρ. κρέμα γάλακτος 35%, κρύα
  • 200 γρ. τυρί κρέμα
  • 250 γρ. toffee σος
  • 1 πρέζα αλάτι

Για το σερβίρισμα

  • χωνάκια παγωτού
  • 100 γρ. toffee σος
  • 20 γρ. φιστίκια, ψιλοκομμένα

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για την toffee σος

  • Ζεσταίνουμε σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά την κρέμα γάλακτος και την αφήνουμε στην άκρη μέχρι να τη χρειαστούμε.
  • Βάζουμε σε ένα βαθύ τηγάνι σε χαμηλή φωτιά το 1/10 της ζάχαρης και αφήνουμε να λιώσει και να αρχίσει να γίνεται καραμέλα.
  • Προσθέτουμε ακόμα 1/10 της ζάχαρης και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να λιώσει όλη η ζάχαρη.
  • Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο ελάχιστο και προσθέτουμε σε δόσεις την κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας με ένα σύρμα χειρός.
  • Σιγοβράζουμε για 5-10 λεπτά ανακατεύοντας με το σύρμα χειρός μέχρι να πήξει ελαφρά η σάλτσα.
  • Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και αφήνουμε την toffee σος να κρυώσει καλά.

Για το παγωτό

  • Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ την κρέμα γάλακτος με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα για 3-4 λεπτά μέχρι να αφρατέψει και να γίνει σαντιγί.
  • Αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ.
  • Βάζουμε σε ένα μπολ το τυρί κρέμα, προσθέτουμε την toffee σος, το αλάτι, και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  • Προσθέτουμε το 1/3 από τη σαντιγί στο μείγμα με το τυρί κρέμα και ανακατεύουμε καλά χρησιμοποιώντας μια μαρίζ.
  • Προσθέτουμε και την υπόλοιπη σαντιγί και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις.
  • Απλώνουμε μεμβράνη σε μια ορθογώνια φόρμα 10×30 εκ. αφήνοντας να προεξέχουν 2 εκ. από τις άκρες της.
  • Ρίχνουμε λίγη από την toffee σος στον πάτο της φόρμας και προσθέτουμε το 1/3 της ποσότητας του παγωτού.
  • Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία ακόμα 2 φορές.
  • Σκεπάζουμε το μείγμα με τη μεμβράνη που προεξέχει και βάζουμε το παγωτό στην κατάψυξη για 8-10 ώρες.
  • Αφαιρούμε το παγωτό από την κατάψυξη.
  • Σερβίρουμε το παγωτό σε χωνάκια και πασπαλίζουμε με toffee σος και ψιλοκομμένα peanuts.

Tip

Η toffee sauce μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο για περίπου 1 μήνα. Mπορούμε να τη διατηρήσουμε και στην κατάψυξη -χωρισμένη σε μερίδες- για περίπου 6 μήνες. Όταν τη χρειαστούμε, την ξεπαγώνουμε σε μπεν μαρί.

Πηγή: akispetretzikis.com

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ