Η θερμοκρασία ανεβαίνει – ώρα για Παγωτό toffee
Μαγειρική
20/06/2021 | 15:36
Συστατικά
Για την toffee σος
- 1 λίτρο κρέμα γάλακτος 35%
- 500 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
Για το παγωτό
- 250 γρ. κρέμα γάλακτος 35%, κρύα
- 200 γρ. τυρί κρέμα
- 250 γρ. toffee σος
- 1 πρέζα αλάτι
Για το σερβίρισμα
- χωνάκια παγωτού
- 100 γρ. toffee σος
- 20 γρ. φιστίκια, ψιλοκομμένα
Μέθοδος Εκτέλεσης
Για την toffee σος
- Ζεσταίνουμε σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά την κρέμα γάλακτος και την αφήνουμε στην άκρη μέχρι να τη χρειαστούμε.
- Βάζουμε σε ένα βαθύ τηγάνι σε χαμηλή φωτιά το 1/10 της ζάχαρης και αφήνουμε να λιώσει και να αρχίσει να γίνεται καραμέλα.
- Προσθέτουμε ακόμα 1/10 της ζάχαρης και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να λιώσει όλη η ζάχαρη.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο ελάχιστο και προσθέτουμε σε δόσεις την κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας με ένα σύρμα χειρός.
- Σιγοβράζουμε για 5-10 λεπτά ανακατεύοντας με το σύρμα χειρός μέχρι να πήξει ελαφρά η σάλτσα.
- Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και αφήνουμε την toffee σος να κρυώσει καλά.
Για το παγωτό
- Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ την κρέμα γάλακτος με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα για 3-4 λεπτά μέχρι να αφρατέψει και να γίνει σαντιγί.
- Αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ.
- Βάζουμε σε ένα μπολ το τυρί κρέμα, προσθέτουμε την toffee σος, το αλάτι, και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Προσθέτουμε το 1/3 από τη σαντιγί στο μείγμα με το τυρί κρέμα και ανακατεύουμε καλά χρησιμοποιώντας μια μαρίζ.
- Προσθέτουμε και την υπόλοιπη σαντιγί και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις.
- Απλώνουμε μεμβράνη σε μια ορθογώνια φόρμα 10×30 εκ. αφήνοντας να προεξέχουν 2 εκ. από τις άκρες της.
- Ρίχνουμε λίγη από την toffee σος στον πάτο της φόρμας και προσθέτουμε το 1/3 της ποσότητας του παγωτού.
- Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία ακόμα 2 φορές.
- Σκεπάζουμε το μείγμα με τη μεμβράνη που προεξέχει και βάζουμε το παγωτό στην κατάψυξη για 8-10 ώρες.
- Αφαιρούμε το παγωτό από την κατάψυξη.
- Σερβίρουμε το παγωτό σε χωνάκια και πασπαλίζουμε με toffee σος και ψιλοκομμένα peanuts.
Tip
Η toffee sauce μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο για περίπου 1 μήνα. Mπορούμε να τη διατηρήσουμε και στην κατάψυξη -χωρισμένη σε μερίδες- για περίπου 6 μήνες. Όταν τη χρειαστούμε, την ξεπαγώνουμε σε μπεν μαρί.
Πηγή: akispetretzikis.com
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
21:49
11:44
10:54