Το απόλυτο γλυκό: Λουκουμάδες ανανά
Μαγειρική
17/06/2021 | 14:42
Συστατικά
Για τον χυλό
- 200 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
- 50 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 1/2 κ.γ. κανέλα, σε σκόνη
- 1 κ.γ. τζίντζερ, σε σκόνη
- 1 πρέζα αλάτι
- 170 γρ. χυμό ανανά, από την κονσέρβα
- 1 αβγό, μέτριο, ελαφρά χτυπημένο
Για τους λουκουμάδες
- ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα
- 6 φέτες ανανά, από κονσέρβα
Για το γλάσο
- 180 γρ. ζάχαρη άχνη
- 2-3 κ.σ. χυμό ανανά, από την κονσέρβα
- 1/4 κ.γ. κίτρινο χρώμα ζαχ/κης σε πάστα
Για το σερβίρισμα
- 2 κ.σ. ινδοκάρυδο
Μέθοδος Εκτέλεσης
Για τον χυλό
- Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη ζάχαρη, την κανέλα, το τζίντζερ, το αλάτι, και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι.
- Ρίχνουμε σε ένα άλλο μπολ τον χυμό ανανά, το αβγό, και χτυπάμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Ενώνουμε τα δύο μείγματα ανακατεύοντας με το σύρμα χειρός μέχρι να πάρουμε έναν ομοιόμορφο χυλό.
Για τους λουκουμάδες
- Βάζουμε σε μια κατσαρόλα αρκετό ηλιέλαιο (3-4 εκ. βάθος) και το αφήνουμε να κάψει και να φτάσει τους 180°C.
- Σκουπίζουμε καλά τις φέτες του ανανά με λίγο απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
- Βουτάμε την κάθε φέτα ανανά -πολύ προσεκτικά να μην κοπεί ο ανανάς στη μέση- με δύο πιρούνια στον χυλό, αφήνοντας να στάξει ο περίσσιος.
- Τηγανίζουμε τις φέτες ανανά, γυρίζοντάς τες προσεκτικά 1-2 φορές μέχρι να φουσκώσουν και να πάρουν ωραίο χρώμα, για περίπου 3-4 λεπτά.
- Αφαιρούμε τις φέτες ανανά από την κατσαρόλα και τις ακουμπάμε σε ένα ταψί στο οποίο έχουμε στρώσει χαρτί κουζίνας.
Για το γλάσο
- Προσθέτουμε σε ένα μπολ την άχνη ζάχαρη, τον χυμό ανανά, το χρώμα ζαχ/κής και με ένα κουτάλι ανακατεύουμε καλά μέχρι να πάρουμε ένα λείο κίτρινο γλάσο.
- Βουτάμε την πάνω πλευρά των λουκουμάδων στο μπολ μέχρι να καλυφθεί με το γλάσο.
- Πασπαλίζουμε με το ινδοκάρυδο και σερβίρουμε.
Πηγή: akispetretzikis.com
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
09:36
09:24