Περιφέρεια Ιονίων Νήσων: Εκστρατεία ενημέρωσης -Ασφαλείς και αξιοπρεπείς στον εργασιακό χώρο
Γυναίκα
24/11/2022 | 22:09

Με την ευκαιρία της 25ης Νοεμβρίου – Διεθνούς Ημέρας για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων σε συνεργασία με τον φορέα Women On Top, οργανισμό για την επαγγελματική και οικονομική ενδυνάμωση των γυναικών και την ισότητα στην εργασία, προσφέρουν έναν κύκλο διαδικτυακής επιμόρφωσης εργαζομένων και αυτοαπασχολούμενων γυναικών για την πρόληψη και καταπολέμηση της σεξουαλικής παρενόχλησης στην εργασία.

Στόχος των σεμιναρίων είναι να διασφαλίσουμε πως όλα τα άτομα που συμμετέχουν στην αγορά εργασίας έχουν τα εργαλεία για να προλάβουν και να καταπολεμήσουν τη σεξουαλική παρενόχληση, να διαχειριστούν τυχόν προβληματικές συμπεριφορές αλλά και να υποστηρίξουν θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης από το επαγγελματικό τους περιβάλλον.

Κάθε σεμινάριο θα καλύπτει την ενημέρωση για το τι είναι αλλά και τι δεν είναι τελικά η σεξουαλική παρενόχληση, το πλαίσιο μέσα στο οποίο μπορεί να εμφανιστεί, και τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να την αντιμετωπίσουμε, όταν κάποιους ή κάποιες μας φέρνουν σε δύσκολη θέση. Θα μιλήσουμε για το πώς πρέπει να συμπεριφερόμαστε στη δουλειά, για να καλλιεργούμε τη συμπερίληψη και τον σεβασμό, και πώς μπορούμε να θέτουμε τα όριά μας, ενώ θα μοιραστούμε μικρούς αλλά σημαντικούς κανόνες συμπεριφοράς που θα μας βοηθήσουν να μην παραβιάζουμε, έστω άθελά μας, τα όρια των συνεργατών/ιδών μας.

Τέλος, θα καταρρίψουμε μύθους που χρειάζεται να αναθεωρήσουμε, αν θέλουμε να συμβάλουμε ουσιαστικά στην αντιμετώπιση του φαινομένου της σεξουαλικής παρενόχλησης στην εργασία.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν, και η πρόσκληση – ενθάρρυνση απευθύνεται σε εργαζομένους/ες και αυτοαπασχολούμενους/ες.

Εισηγήτριες: Πηνελόπη Θεοδωρακάκου & Στέλλα Κάσδαγλη, Women On Top

Εδώ (https://womenontop.gr/safe-at-work-2-epimorfotika-seminaria-sexoyalikis-parenochlisis-stin-ergasia/) μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες και εδώ (https://us02web.zoom.us/meeting/register/tZMrc-yhqzwjH9Gfuc-l7IDuh1SxH6iPt3mg) ο σύνδεσμος εγγραφής για γυναίκες από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer