Βιταμίνη C στα μαλλιά: Το ελιξίριο που χαρίζει απίθανη λάμψη
Γυναίκα
19/11/2022 | 18:30

Η βιταμίνη C είναι παλιά σου γνώριμη αφού πρόκειται για το συστατικό που περιέχουν τα αγαπημένα σου προϊόντα περιποίησης. Εκείνα που χαρίζουν υπέροχη λάμψη στο πρόσωπο, αναζωογόνηση και ξεκούραστη όψη. Έχουν πάρει άλλωστε την πρώτη θέση στο μπάνιο σου τα τελευταία χρόνια και δεν τα αποχωρίζεσαι ούτε μία μέρα του χρόνου.

Παράλληλα έχεις φροντίσει να εμπλουτίσεις και τη διατροφή σου με πορτοκάλια που είναι τα φρούτα που περιέχουν τη συγκεκριμένη βιταμίνη ενώ υπάρχεις κι εσύ που προτιμάς τα συμπληρώματα για ακόμη πιο δραστικά αποτελέσματα. Σήμερα λοιπόν σου έχω απίθανα νέα αφού η βιταμίνη C κάνει θαύματα και στα μαλλιά. Κι αν ανυπομονείς να μάθεις κάθε λεπτομέρεια θα σου αποκαλύψω τα πάντα στη συνέχεια.

Τα μαλλιά σου ταλαιπωρούνται σχεδόν καθημερινά τόσο από τις εξωτερικές επιθέσεις όσο και από τη συχνή χρήση συσκευών θερμότητας και τις χημικές εργασίες. Το αποτέλεσμα είναι η ξηρότητα και κατά προέκταση η απώλεια λάμψης και το σπάσιμο. Σε αυτό ακριβώς το σημείο έρχεται η super δυνατή βιταμίνη να σε σώσει αφού εκτός από λάμψη, χαρίζει δύναμη και πλούσια ενυδάτωση. Όλα όσα χρειάζεται η τρίχα δηλαδή για να αποκτήσει υγιή όψη και ανθεκτικότητα.

Ας δούμε όμως τις ευεργετικές της ιδιότητες μία-μία ξεχωριστά:

Λάμψη και πάλι λάμψη: Αν η τρίχα σου είναι ιδιαίτερα εξασθενημένη και ταλαιπωρημένη ενώ το χρώμα ξεθωριάζει δεν μπορεί να δεχτεί εύκολα τα ευεργετικά συστατικά των προϊόντων περιποίησης. Αυτό σημαίνει πως πρέπει να δράσεις και μάλιστα με βιταμίνες που λειτουργούν ενάντια στη θαμπάδα. Η βιταμίνη C θα γίνει ο μεγαλύτερος σύμμαχός σου αφού είναι η μοναδική που προσφέρει εκτυφλωτική λάμψη και μάλιστα από την πρώτη κιόλας φορά. Το πετυχαίνει χάρη στην οξύτητα της που χαρίζει λείανση στην τρίχα ενώ ταυτόχρονα κλείνει τα λέπια της τρίχα γεγονός που την καθιστά πιο δυνατή. Ζήτησε από τον κομμωτή να σου προτείνει τα κατάλληλα προϊόντα με το συγκεκριμένο συστατικό στη σύνθεση τους και χρησιμοποίησε τα εντατικά.

Ενδυνάμωση: Η ανθεκτική τρίχα είναι παράλληλα και ελαστική. Η συγκεκριμένη βιταμίνη χάρη στην αντιοξειδωτική της δράση, λειτουργεί ενάντια στις ελεύθερες ρίζες που ευθύνονται για την καταστροφή των πρωτεϊνών οι οποίες είναι πολύ σημαντικές για την υγεία των μαλλιών. Και κυρίως του κολλαγόνου που προσφέρει ελαστικότητα, φυσική λάμψη και δύναμη στην τρίχα, όπως ακριβώς και στην επιδερμίδα.

Πλούσια ενυδάτωση: Η θαμπάδα στα μαλλιά οφείλεται στην ξηρότητα που προκαλείται από την έλλειψη ενυδάτωσης. Η βιταμίνη C έχει και αυτή την ιδιότητα. Κρατά την τρίχα ενυδατωμένη με αποτέλεσμα να της προσφέρει την απαραίτητη υγρασία για περισσότερο χρόνο. Τα μαλλιά αποκτούν και πάλι υγιή όψη και τέλεια υφή.

Τώρα λοιπόν γνωρίζεις τι ακριβώς πρέπει να κάνει. Δίπλα από την αγαπημένη σου βιταμίνη C για το πρόσωπο θα βρίσκεται και η κατάλληλη φόρμουλα για τα μαλλιά σου.

Πηγή: tlife.gr

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer