Βασιλική Στυλιανάκη: Γυναίκα είναι η ζωή
Life
26/11/2022 | 13:28
Γράφει η Βασιλική Στυλιανάκη
Παγκόσμια ημέρα κατά της βίας των γυναικών. Γυναίκα όν μοναδικό που αν όλοι καταλάβαιναν την δύναμη μας , δεν θα την ισοδυναμούσαν με καμία  μυϊκή δύναμη. 
 Έχει αναρωτηθεί κανείς ποτέ άραγε, πόση δύναμη διαθέτει το γένος θηλυκού; Από τα παλαιά χρόνια  λόγω εποχών η γυναίκα, ήταν η καλή μάνα, οικοδέσποινα, σύζηγος  και νοικοκυρά όπου δεν επιτρεπόταν η παραπάνω εξέλιξη της. Πατριαρχικές εποχές βλέπετε. Τα χρόνια περνούσαν και οι καιροί άλλαξαν, με την ίδια ίσως και χειρότερη κοσμοθεωρία της νέας γενιάς. Ίσως η νέα γενιά ή τουλάχιστον ένα μέρος της εξέλιξε στην χειρότερη εκδοχή την κοσμοθεωρία των προγόνων όλων μας. Είναι μεγάλη η μάστιγα της σημερινής εποχής όπου αντιμετωπίζουν την γυναίκα ως : νυκοκοιρά και ένα σώμα για να ανεβάζουν το εγώ τους.
  Αγαπητή έφηβη, ενήλικη, ανύπαντρη, σύζυγο και μητέρα που διαβάζεις αυτό το κείμενο όπου γράφω και εγώ ως γυναίκα προς εσένα, εύχομαι να μην γνωρίσεις ποτέ την κακοποίηση. Ούτε την σωματική, ούτε και την ψυχική.
Οι εποχές  άλλαξαν!!  Και μπορείς να δουλέψεις, μπορείς να βγεις το βράδυ με την παρέα σου χωρίς να κακοχαραχτηριστείς από την ενδυμασία σου.
Μπορείς ακόμη να παντρευτείς ή και όχι αν ο έγγαμος βίος δεν είναι ο δικός σου στόχος σε αυτή την ζωή. Έχεις δικαίωμα να γίνεις μανούλα και ακόμη μεγαλύτερο δικαίωμα  και ως μαμά, να μην αφήσεις τον εαυτό σου και τους στόχους σου. Μπορείς να φύγεις από κάτι που δεν σε ικανοποιεί ψυχικά και σου στερεί την ψυχική σου γαλήνη και ηρεμία. Να φωνάξεις , να μιλήσεις, να τρέξεις και να ζητήσεις βοήθεια.
Έχεις το δικαίωμα της εξέλιξης, το δικαίωμα της αυτονομίας και ……ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΙΣΟΤΗΤΑΣ!!!!
• ΔΕΝ είναι αγάπη αν φοβάσε να μιλήσεις..
• ΔΕΝ είναι αγάπη αν σε χειραγωγεί
• ΔΕΝ είναι αγάπη αν γίνεται εμπόδιο στην ατομική ελευθερία σου.
• ΔΕΝ είναι αγάπη αν επίσης γίνεται εμπόδιο και όχι συνοδοιπόρος στην πραγματοποίηση των στόχων σου.
• ΔΕΝ είναι αγάπη να κάνεις πίσω και να συμβιβάζεσαι παραμερίζοντας τις δικές σου ψυχικές και ατομικές ανάγκες.
• ΔΕΝ είναι αγάπη αν σηκώθει χέρι επάνω σου και Αντίς ένα χάδι το κεφάλι σου βρεί πάτωμα.
• ΔΕΝ είναι αγάπη μια συγγνώμη που ΔΕΝ εννοείτε!!
• ΔΕΝ είναι αγάπη αν δεν έχεις την προσοχή που σου αξίζει και παρακαλάς γι’ αυτήν.
• ΔΕΝ είναι αγάπη οι φωνές που θα ακούσεις για να σε γεμίσουν ενοχή.
• ΔΕΝ είναι αγάπη η περιφρόνηση, η απαξίωση, η ανισότητα μεταξύ των δύο φύλων.
• ΔΕΝ είναι αγάπη αν σε γεμίζει ανασφάλεια.
• ΔΕΝ είναι αγάπη αν σε απομακρύνει για τις “ατέλειες” σου και δεν σε λατρέψει για αυτές.
ΟΧΙ καλή μου, η ΑΓΑΠΗ ΔΕΝ ΠΟΝΑΕΙ!!
    Αγαπητέ άντρα..από την ΓΥΝΑΊΚΑ προέρχεται η ζωή! Έρχεστε από μια γυναίκα, μεγαλώνετε στα χέρια μιας γυναίκας και είναι τόσο άδικο η κακοποίηση μιας γυναίκας.
Μπορεί να σας φροντίσει, να σας αγαπήσει, να ζήσει για 9 μήνες με μια ζωή μέσα της και  2 καρδιές που η μία παίρνει ζωή από την άλλη. Μια ζωή όπου θα την χαρίσει σε εσάς.
Αφήνεται στα χέρια σας όταν η ψυχή της το νοιώσει και γίνεται αγρίμι όταν νοιώθει ότι σας χάνει. Κάνει τα παράπονα της γιατί έχει και αυτή συναισθήματα , θελωντας να βρει ανταπόκριση σε αυτά.
ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ…έχετε ακριβώς τα ίδια δικαιώματα και είστε το ίδιο ίσοι!! ΔΕΝ διαφέρει κανείς από κανέναν!!  Έχετε ένα και ενα μόνο δικαίωμα προς το γυναικείο φύλο.
Ή αγαπήστε ή αν δεν το επιθυμείτε μην αμαυρώσετε ή μην αφαιρέσετε ΚΑΜΊΑ γυναικεία ΖΩΗ και προχωρήστε παρακάτω.
Θα σας πρότεινα…..ΑΓΑΠΗΣΤΕ ΓΙΑΤΙ ΧΑΝΟΜΑΣΤΕ!!!
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer