ΠΑΣΟΚ Κεφαλονιάς: 32 χρόνια χωρίς τον Αντώνη Τρίτση -Άφησαν λίγα λουλούδια στο άγαλμά του [εικόνες]
Πολιτική
07/04/2024 | 20:08

Σαν σήμερα πριν από 32 χρόνια έφυγε από κοντά μας ο Αντώνης Τρίτσης. Τιμήσαμε τη μνήμη του στον ανδριάντα του που βρίσκεται έξω από το κλειστό γυμναστήριο Αργοστολίου.

Ο Αντώνης Τρίτσης, γεννήθηκε στο Αργοστόλι το 1937, φοίτησε στην Αρχιτεκτονική Σχολή του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και με υποτροφία συνέχισε τις σπουδές του στην Πολεοδομία και Χωροταξία στο Τεχνικό Ινστιτούτο του Ιλινόις. Συμμετείχε στο Π.Α.Κ. και υπήρξε ιδρυτικό στέλεχος του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Εκλέχθηκε Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης στις εκλογές του 1981 και του 1985.

Από τον Οκτώβριο του 1981 μέχρι τον Σεπτέμβριο του 1984 διετέλεσε Υπουργός Χωροταξίας, Οικισμού και Περιβάλλοντος, την περίοδο της υπουργίας του δημιουργείται πλήρες θεσμικό πλαίσιο (Νόμος 1337/83) που προέβλεπε όλες τις αναγκαίες διαδικασίες κοινωνικής συμμετοχής και δημόσιας διαβούλευσης για τις μελέτες πολεοδομικού σχεδιασμού, απαραίτητες για την πολεοδομική ανασυγκρότηση και ανάπτυξη της Ελλάδας, ενώ από τον Απρίλιο του 1986 μέχρι τον Μάιο του 1988 διετέλεσε Υπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων. Στις 14 Οκτωβρίου του 1990 εκλέγεται Δήμαρχος Αθηναίων.

Ο Αντώνης Τρίτσης υπήρξε ανθρωπιστής, φλογερός δημοκράτης, άοκνος εργάτης της κοινωνίας, πολιτικός με σύγχρονες αντιλήψεις και πρωτοποριακές ιδέες. Περπατώντας με το σακάκι στον ώμο, οραματίστηκε τις πεζοδρομήσεις, την αποσυμφόρηση, την ανάπτυξη χώρων πρασίνου στις πόλεις, την ενοποίηση των Αρχαιολογικών μας χώρων, όλα όσα θα μπορούσε ο ίδιος να είχε υλοποιήσει, εάν δεν έφευγε τόσο πρόωρα από τη ζωή.

Η αναγνώριση του από φίλους και πολιτικούς του αντιπάλους, αλλά και το γεγονός ότι 32 χρόνια μετά οι θέσεις του και οι προτάσεις του παραμένουν επίκαιρες, αποδεικνύουν ότι ζει ακόμα στις σκέψεις μας και στις καρδιές μας.

 

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer