Το υποψιαζόμαστε αλλά τώρα επιβεβαιώνεται από τα στοιχεία
Όλα δείχνουν ότι ο Τσίπρας ετοιμάζεται για εκλογές ακόμα και πριν το καλοκαίρι
Ανδρεας Κωνσταντατος
28/12/2017 | 15:01

Γράφει ο Ανδρέας Κωνσταντάτος

Το υποψιαζόμαστε, αλλά τώρα επιβεβαιώνεται από τα στοιχεία του κρατικού προϋπολογισμού ότι η κυβέρνηση μέσα στο 2017 περιέκοψε τις δαπάνες κατά 1,7 δισεκατομμύρια για να παρουσιάσει το υπερπλεόνασμα και να δώσει τα μερίσματα και τα δώρα εν όψει εκλογών.

Και δυστυχώς την «πλήρωσε» το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων, που μειώθηκε κατά 800 δισεκατομμύρια και το πρόγραμμα του Κοινωνικού Επιδόματος Αλληλεγγύης που κόπηκε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ κατά 110 εκατομμύρια έως τον Νοέμβρη.

Αυτό σε απλά ελληνικά σημαίνει ότι η κυβέρνηση προκειμένου να της μείνουν στην άκρη, κάποια εκατομμύρια και να δώσει χριστουγεννιάτικα δώρα, θυσίασε τόσο τη δυνατότητα ανάπτυξης και απασχόλησης από την εκτέλεση του συνόλου του ΠΔΕ, όσο και τις ανάγκες χιλιάδων φτωχών συνανθρώπων μας, που δεν έλαβαν το επίδομα, αν και υπήρχαν τα κονδύλια.

Με αυτές τις πρακτικές, της δημιουργικής λογιστικής, ξαφνιάστηκαν ακόμα και οι εκπρόσωποι της τρόικας που έβγαλαν δημόσια έξω την «ουρά» τους, όπως το έκαναν παλαιότερα με τη μείωση των συντάξεων και την υπερφορολόγηση, αποδίδοντας τις ευθύνες στην ελληνική κυβέρνηση.

Η συγκεκριμένη συμπεριφορά όμως ουδόλως διατάραξε τις σχέσεις της ελληνικής κυβέρνησης με τους δανειστές, οι οποίοι είναι αποφασισμένοι να στηρίξουν τον Αλέξη Τσίπρα μέχρι τέλους του προγράμματος, γιατί δεν γνωρίζουν αν θα βρούν άλλον τόσο πρόθυμο.

Το ερώτημα είναι πόσο έχουν διαταραχθεί οι σχέσεις των ψηφοφόρων με τον κ. Τσίπρα. Δεν θα αργήσουμε να το μάθουμε καθώς όλα δείχνουν ότι ο πρωθυπουργός ετοιμάζεται για εκλογές ακόμα και πριν το καλοκαίρι.

Δεν δίνει τώρα αντίδωρα για να πάρει το «ευχαριστώ» στο τέλος της τετραετίας.

 

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer