Συνέντευξη εφ' όλης της ύλης από τον τομεάρχη της ΝΔ
Οικονόμου για υγεία στην Κεφαλονιά: Παρακμιακή η εικόνα στο Ληξούρι -Πολλά τα κενά στο Αργοστόλι [εικόνες]
15/02/2018 | 23:15

Ρεπορτάζ // Γιάννα Κουλουμπή

Με μια συνέντευξη τύπου   έκλεισε την διήμερη επίσκεψή του στην Κεφαλλονιά ο Τομεάρχης Υγείας της ΝΔ, κ. Βασίλης Οικονόμου,  στην οποία είχε την ευκαιρία να μιλήσει για την εικόνα που αντίκρυσε στα νοσοκομεία της Κεφαλλονιάς, αλλά και άλλα θέματα της επικαιρότητας. Στο πάνελ κάθισαν επίσης ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ, κ. Αντώνης Κατσιγιάννης, ο Πολιτευτής της ΝΔ, κ. Χαράλαμπος Λυκούδης, το μέλος της πολιτικής επιτροπής, κ. Γιώργος Κοκκόλης, καθώς και οι Πάνος Κανελλόπουλος και Παναγής Καππάτος.

Όπως είπε ο κ. Οικονόμου στην εισήγησή του, η εικόνα του νοσοκομείου στο Ληξούρι είναι παρακμιακή, αφού υπάρχουν πολλά κενά σε γιατρούς και σίγουρα με μια παθολόγο δεν μπορείς να κρατήσεις ένα παθολογικό τμήμα. Και στο Αργοστόλι όμως τα κενά είναι πολλά σε γιατρούς και νοσηλευτές και ευτυχώς που υπάρχει το φιλότιμο και ο ηρωισμός των γιατρών για να διατηρείται σε ένα επίπεδο η κατάσταση.

Από εκεί και πέρα, απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για το ίδιο θέμα και τόνισε πως η υγεία παραμένει ψηλά στην ατζέντα της ΝΔ και για αυτό το λόγο έχουν ξεκινήσει επισκέψεις σε πολλά νοσοκομεία. Ειδικά όμως, υπάρχει ενδιαφέρον για την πρωτοβάθμια υγεία. Πρόσθεσε επίσης ότι η κατάσταση στην υγεία επιδεινώθηκε τα τρία τελευταία χρόνια με την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Σχετικά με την χθεσινή συνεδρίαση της ΝΟΣ, ο κ. Οικονόμου απάντησε πως είδε ένα ενωτικό κλίμα και προσπάθεια από τα στελέχη, ώστε να γίνει αγώνας και η έδρα της Κεφαλλονιάς να έρθει ξανά στην ΝΔ. Για το ίδιο θέμα μάλιστα έκανε παρέμβαση και ο πολιτευτής της ΝΔ, Χαράλαμπος Λυκούδης, δίνοντας έμφαση στην ενότητα και τονίζοντας ότι όλα τα στελέχη δουλεύουν μαζί με μοναδικό στόχο την έδρα και δεν υπάρχει κάτι άλλο πίσω από αυτό. Αλλά κι αν ακόμη υπάρχουν διαφορετικές φωνές, αυτό είναι λογικό γιατί η ΝΔ είναι μια μεγάλη και ζωντανή παράταξη.

Ιδιαίτερη αναφορά ο κ. Οικονόμου έκανε και στο αναπτυξιακό συνέδριο της ΝΔ που θα διεξαχθεί τον Απρίλιο στην Κεφαλλονιά και στο οποίο ίδιος θα είναι παρών. Μάλιστα τομείς όπως ο πρωτογενής, ο τουρισμός και η υγεία θα είναι αντικείμενα που θα απασχολήσουν διοργανωτές ομιλητές και κοινό.

Ο κ. Οικονόμου απάντησε χωρίς ενδοιασμούς και για την υπόθεση Νοβάρτις λέγοντας πως η ΝΔ θέλει τα πάντα να είναι στο φως. «Είμαστε καθαροί, θα ψηφίσουμε ναι για τη Νοβάρτις, αλλά παράλληλα δεν υπάρχει περίπτωση να μην ρίξουμε φως σε σκοτεινές μεθοδεύσεις» σχολίασε και απάντησε στη συνέχεια μετά από σχετικό ερώτημα πως θεωρεί πως η Δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη και οι δικαστικοί πρέπει να σέβονται τον εαυτό τους.

Για το Σκοπιανό ξεκαθάρισε τέλος πως η ΝΔ θα προχωρήσει με βάση την εθνική πεποίθηση, ενώ όσον αφορά τα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες με τα Ίμια, απάντησε πως η Κυβέρνηση θα έπρεπε να πάρει πιο ξεκάθαρη θέση και να δείξει ότι δεν παίζει με την εθνική ασφάλεια και την εθνική της κυριαρχία.