Οι οβιδιακές μεταμορφώσεις του Θόδωρου Γαλιατσάτου!
Νίκος Παπαδάτος
26/09/2022 | 20:15

Γράφει ο Νίκος Παπαδάτος
συνταξιούχος τραπεζικός –
Οικονομολόγος

 

 

 

Είναι να τραβάς τα μαλλιά σου!
Ο Θόδωρος Γαλιατσάτος, μία ζωή σφόδρα αντι-καλαφατικός, καλείται τώρα να πάρει το θυμιατό του για να …λιβανίσει τον Αλέκο Καλαφάτη, στην εκδήλωση που θα γίνει Κυριακή βράδυ στο Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου! !!
Στην εκδήλωση θα γίνει εκτενής αναφορά στο δεύτερο βιβλίο του Αλ. Καλαφάτη «Η πόλις (μου)» , το οποίο αναφέρεται στις δύο δημαρχίες Καλαφάτη (1983-86 και 1991-94).


Οταν διάβασα τη σχετική ανακοίνωση για την παρουσία στην εκδήλωση του Θ. Γαλιατσάτου, «έτριβα τα μάτια μου», αν δηλαδή έβλεπα καλά ή ένιωθα …παραισθήσεις! ο Θόδωρος από «άσπονδος εχθρός» του Καλαφάτη, χρόνια τώρα, σήμερα φίλος!…

Ε, ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ!


Εμείς οι παλαιότεροι, θυμόμαστε λχ. τι είχε γίνει στη ΜΕΓΑΛΗ ΚΟΝΤΡΑ Μάκη Μεταξά – Θ. Γαλιατσάτου με αντίπαλο τον Αλ. Καλαφάτη για το ποιος θα γίνει ΠΡΩΤΟΣ ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΣ ΝΟΜΑΡΧΗΣ Κεφαλονιάς!

Και βέβαια ΟΛΟΙ θυμόμαστε τα αλλεπάλληλα πάρθια βέλη που εξαπέλυε ο Θόδωρος κατά του Καλαφάτη, στο διάστημα που ο τελευταίος ήταν δήμαρχος Αργοστολίου!

 


Αλλά δεν είναι μόνο η σημερινή οβιδιακή μεταμόρφωση του Θ.Γ.
Προϋπήρξαν και άλλες στις οποίες θα αναφερθώ σήμερα εν τάχει:
Ο Θ.Γ. ξεκίνησε την πολιτική του καριέρα –νεαρός τότε – ως ένθερμος κομουνιστής και μέλος του ΚΚΕ.
Στη συνέχεια, αποχώρησε από το ΚΚΕ και πήγε στην «Ανανεωτική Αριστερά»! 2η οβιδιακή μεταμόρφωση του Θ.Γ.!
Πάμε παρακάτω: Στην πρώτη Νομαρχία του Διονύση Γεωργάτου, το δίδυμο Θόδωρου Γαλιατσάτου και Διονύση Λυκούδη (Κανάλε) (είχαν συμμαχήσει) εξαπέλυε συνεχείς μύδρους εναντίον του Διονυσίου! Δεν τον άφηναν σε χλωρό κλαρί! Να σημειωθεί εδώ ότι ο Θόδωρος είχε ήδη αφήσει «στα κρύα του λουτρού» τον Μάκη Μεταξά προκειμένου να τα «τακιμιάσει» με τον Κανάλε! (Κανάλε και Μ. Μεταξάς «στα μαχαίρια»… ) Κι εδώ έχουμε την 3η οβιδιακή μεταμόρφωση του Θόδωρου!!!

Στη δεύτερη 4ετία Νομαρχίας Διονυσίου Γεωργάτου έλαβε χώρα η 4η οβιδιακή μεταμόρφωση του Θόδωρου: Πως εξελίχθηκαν τα πράγματα, πάντα εν τάχει:

Στην τότε εκλογική αναμέτρηση για τη Νομαρχία, κατέβηκαν ο Παρίσης, ο Γεωργάτος, και ένα τρίτος συνδυασμός με Θόδωρο και Διονύση Λυκούδη «αλα μπρατσέτο»! Ομως ο συνδυασμός του Θόδωρου έρχεται τρίτος. Στις επαναληπτικές εκλογές ο Γεωργάτος έρχεται πρώτος συνεργαζόμενος με το Θόδωρο, ο οποίος Θόδωρος …ξέχασε ότι στην πρώτη νομαρχία Γεωργάτου έπνεε μένεα κατά του Διονυσίου και μάλιστα σε συνεχή βάση! Τουτέστιν, έγινε το ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΣ στα πολιτικά χρονικά του Νομού μας: Θόδωρος Γαλιατσάτος και Διονύσης Γεωργάτος ΜΑΖΙ! Γεωργάτος νομάρχης, Θόδωρος αντινομάρχης!

Τι ωραία, τι καλά!

Ελα όμως που υπάρχει και η 5η «μεταμόρφωση» Θόδωρου; Ο Θόδωρος συμμετείχε στην «Αριστερή Πλατφόρμα» του Λαφαζάνη.

Όμως διείδε στην πορεία ότι το ρεύμα είναι με τον Τσίπρα και φυσικά ως …διορατικός πολιτικός ανήρ έκανε τη σχετική πολιτική κωλοτούμπα!

Αυτά τα ολίγα για σήμερα!
Στο επανιδείν!

ΥΓ 1: Το πρώτο βιβλίο του Αλ. Καλαφάτη είναι «ΤΑ ΒΗΜΑΤΑ». Ενα βιβλίο στο οποίο ο συγγραφέας αναφέρεται στην μακρόχρονη πολιτική του διαδρομή. Κατά την άποψή μου το εν λόγω βιβλίο δεν έχει ιδιαίτερη ιστορική και πολιτική βαρύτητα… (το έχω σχολιάσει σε παλαιότερο άρθρο μου).

ΥΓ2: Δεν μου αρέσει να αναμοχλεύω «μίση και πάθη» του παρελθόντος. Αλλά δεν το βρίσκω ορθό και λογικό να περνάς από τη μία όχθη του ποταμού στην άλλη «αβρόχοις ποσί»!..

ΥΓ3: Για την αξιολόγηση του έργου κάθε πολιτικού ανδρός υπάρχει ο αδέκαστος κριτής, τουτέστιν ο Εισαγγελέας της Ιστορίας! Αυτός και μόνον αυτός μπορεί να αποδώσει τα του Καίσαρος τω Καίσαρι!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer