Κατεβαίνει για δήμαρχος Αργοστολίου ο Αλέκος Καλαφάτης;
Νίκος Παπαδάτος
17/09/2022 | 13:23

Γράφει ο Νίκος Παπαδάτος
συνταξιούχος τραπεζικός –
Οικονομολόγος

 

 

 

Το ερώτημα πλανιέται στη πιάτσα του Αργοστολίου το τελευταίο καιρό. Μάλιστα οι σχετικές φήμες εντάθηκαν όταν ανακοινώθηκε επίσημα η συγκέντρωση στο «μπαστούνι» την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου στις 19.45 για την παρουσίαση του νέου βιβλίου του Αλ. Καλαφάτη με τίτλο «Η πόλις (μου)».

Η επιλογή του timing παρουσίασης του βιβλίου δεν είναι καθόλου τυχαία. Είναι η περίοδος που διάφοροι υποψήφιοι για το δήμο Αργοστολίου προσπαθούν «να αφουγκραστούν την μυστική βοή των πλησιαζόντων γεγονότων» (Καβάφης), τουτέστιν να «αποκρυπτογραφήσουν» τις διαθέσεις των δημοτών για τις επικείμενες δημοτικές εκλογές και να προβάλουν έμμεσα ή άμεσα πιθανή υποψηφιότητά τους για το Δημαρχείο.

Ο Αλ. Καλαφάτης με το νέο του βιβλίο – που αναφέρεται στις δύο τετραετίες του ως δήμαρχος Αργοστολίου – προσπαθεί να επαναφέρει «εδώ και τώρα» στη θύμηση των δημοτών παλιών και νέων, τα «έργα και τις ημέρες» της δημαρχίας του, κι όπως γράφω και πιο πάνω αυτό δεν γίνεται καθόλου τυχαία!

Οθεν: αναμένονται εξελίξεις!

Και μερικά σχόλια εν τάχει:

Πλήγμα για τον τουρισμό το ενεργειακό σοκ στην ΕΕ. Ερχεται καταιγίδα…

Πλήττονται άγρια όχι μόνο οι κατώτερες κοινωνικές τάξεις (αγρότες, εργάτες, μικρομεσαίες επιχειρήσεις κ.λπ.) αλλά και οι μεσαίες τάξεις στις χώρες της ΕΕ εξ αιτίας της εντονότατης ενεργειακής κρίσης. Κατά συνέπεια η οικονομική καταιγίδα που έρχεται θα έχει αρνητικό αντίκτυπο και στο εξ Ευρώπης τουριστικό ρεύμα, αφού η εξέλιξη αυτή αναμένεται να πλήξει σοβαρά τα εισοδήματα και την αγοραστική δύναμη των λαϊκών μαζών…

Τα «αλίευσα» εσχάτως από διάφορα Blocks και σίγουρα έχουν ενδιαφέρον: «Σε κίνδυνο φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού το 28% των Ελλήνων» (ΕΣΤΙΑ)/ «Η φτώχεια κτυπάει την πόρτα της Ευρώπης», «Δύσκολος και απρόβλεπτος χειμώνας για την Ευρώπη» λόγω του ότι η Μόσχα κλείνει όλο και περισσότερο την στρόφιγγα του φυσικού αερίου προς την Γηραιά Ηπειρο.

“Ο βασιλιάς Κάρολος απέλυσε 101 υπαλλήλους από το προσωπικό του. Ολοι οι απολυθέντες είναι απολύτως εξοργισμένοι»! «Μία πράξη «άκαρδη» κατά τα συνδικάτα της Μεγάλης Βρετανίας».

«Ο βασιλιάς Κάρολος θα διαχειρίζεται περιουσία 42 δις.»!!! Είπατε τίποτε;

«Μέχρι και 22 ώρες στην ουρά για να προσκυνήσουν τη σορό της βασίλισσας Ελισάβετ»! Πως το είχε πε ο Αϊνστάιν; Να σας το υπενθυμίσω: «Δύο πράγματα είναι άπειρα: Το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία. …Και για το σύμπαν έχω κάποιες αμφιβολίες».

Γεια σας!

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer