Γράφει ο Ανδρέας Κωνσταντάτος
Οι Μακεδόνες και οι Έλληνες
Ανδρεας Κωνσταντατος
18/06/2018 | 15:43

Ο πρωθυπουργός σε μια κρίση ειλικρίνειας μάς είπε πως, αν γνώριζε όλα τα δεδομένα, δεν θα οδηγούσε τη χώρα σε δημοψήφισμα το 2015, μια αποκαλυπτική δήλωση που οδηγεί οποιονδήποτε καλόπιστο πολίτη, εύλογα στο ερώτημα αν γνώριζε όλα τα δεδομένα, όταν υπέγραφε τη συμφωνία με τα Σκόπια.

Δεν θα ασχοληθώ γιατί δεν γνώριζε το 2015, τα δεδομένα της οικονομίας, που γνώριζαν οι απλοί πολίτες αυτής της χώρας, ούτε για τις αλλεπάλληλες… κωλοτούμπες του, τις οποίες πλήρωσε από την τσέπη του και θα πληρώνει για πολλά χρόνια ο ελληνικός λαός, αλλά με τα σημερινά δεδομένα αν κερδίσαμε σαν χώρα ή αν είχαμε κρίσιμες απώλειες από τη συμφωνία με τα Σκόπια.

Γιατί μέχρι τώρα η κυβέρνηση, τα στελέχη της και τα «παπαγαλάκια» της, δεν μας έχουν πει τι κερδίζουμε από τη συμφωνία, μας λένε μόνο πόσο έφταιξαν και φταίνε ο Μητσοτάκης κι ο Σαμαράς. Όκεϊ έφταιξαν, αλλά το ερώτημα είναι τι κερδίσαμε και τι δώσαμε από τη συμφωνία που υπογράψαμε.

Έχουμε και λέμε.

Καταφέραμε να μετονομαστεί η χώρα Βόρεια Μακεδονία από πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας.

Αυτό το όνομα θα χρησιμοποιούν πια 140 κράτη που είχαν αναγνωρίσει τα Σκόπια ως Μακεδονία.

Θα μας στείλουν και μερικά αγάλματα του Αλεξάνδρου από τη γειτονική χώρα.

Επίσης μας λένε ότι θα σταθεροποιηθούν τα Βαλκάνια και θα ενισχυθούν οι εμπορικές σχέσεις με τους γείτονες μας.

Ξεχνούν όσοι τα λένε, πως η Ελλάδα είχε από το 1992 αναγνωρίσει τα Σκόπια με την ονομασία FYROM, είναι ο πρώτος εμπορικός εταίρος και 1 εκατομμύριο Σκοπιανοί αφήνουν τα χρήματα τους κάθε χρόνο , στη Θεσσαλονίκη και στη Χαλκιδική για διακοπές .

Ας δούμε όμως τι δώσαμε

Δώσαμε την μακεδονική ταυτότητα , αναγνωρίσαμε έτσι για πρώτη φορά ,μακεδονική εθνότητα ,η οποία ιστορικά είναι ανύπαρκτη , -έθνος Μακεδόνων δεν υπάρχει, όπως δεν υπάρχει και έθνος Αθηναίων – και αναγνωρίσαμε τη γλώσσα τους ως μακεδονική.

Αυτό το «πακέτο» δεν αποτρέπει αλυτρωτικά σχέδια , που ήταν ο στόχος όλων των ελληνικών κομμάτων, καθώς οι μόνοι «Μακεδόνες» που έχουν πια κράτος με το όνομα Μακεδονία, είναι οι Σκοπιανοί . Εξ ου και η χθεσινή δήλωση Ζάεφ «Οι Μακεδόνες και οι Έλληνες»

Παράλληλα δώσαμε το βέτο μας για ένταξη στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ και δεν κρατήσαμε ούτε ένα διαπραγματευτικό ατού στα χέρια μας για στις συζητήσεις που θα ακολουθήσουν στο καυτό ζήτημα των εμπορικών σημάτων που θα διαρκέσουν τρία χρόνια.

Αρκετός χρόνος για να μάθει τα «δεδομένα» του σκοπιανού προβλήματος, ο κ. Τσίπρας και να μιλήσει για ένα ακόμα «mea culpa».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia