Κορονοϊός: Ξεκίνησε να παράγει μάσκες και αντισηπτικά ο Στρατός
Κοινωνία
30/03/2020 | 17:48

Για ακόμη μία φορά οι Ένοπλες Δυνάμεις έρχονται να στηρίξουν ουσιαστικά τις προσπάθειες αντιμετώπισης ακόμη μίας κρίσης, βάζοντας πλάτη σε κάθε δυσκολία.

Ήδη, ξεκίνησε από την περασμένη εβδομάδα την παραγωγή αντισηπτικών στην 441 Αποθήκη Βάσης Υγειονομικού Υλικού, εκεί όπου ο Στρατός παρασκευάζει όλα τα φάρμακα για τις δικές του ανάγκες.

Σύμφωνα με πληροφορίες πριν από 10 ημέρες παραδόθηκαν 20 τόνοι αιθυλικής αλκοόλης, από ποσότητες που έχει κατασχέσει αστυνομία και ΣΔΟΕ και από το προηγούμενο Σάββατο κιόλας ξεκίνησε η παραγωγή αντισηπτικών.

Την περασμένη Δευτέρα βγήκαν οι πρώτες παρτίδες, οι οποίες ήδη έχουν φθάσει σε μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων και εγκαταστάσεις του ΕΟΦ. Τα κιβώτια περιέχουν δύο διαφορετικές συσκευασίες αντισηπτικών. Μπουκάλια των 400 ml πηγαίνουν σε Στρατό, Ναυτικό και Αεροπορία, μπουκάλια του ενός λίτρου όσα προορίζονται για τον ΕΟΦ. ΄’όπως έγινε γνωστό από το ΓΕΕΘΑ, έχουν διατεθεί ήδη 13.500 φιάλες των 400 ml για την κάλυψη των αναγκών των Ενόπλων Δυνάμεων, 1.500 φιαλών, επίσης των 400 ml, για την κάλυψη των αναγκών του ΓΕΕΦ και 13.500 φιαλών του 1 λίτρου για το Υπουργείο Υγείας.

Το στρατιωτικό εργοστάσιο έχει γραμμή παραγωγής επί 24ώρου βάσεως, με το προσωπικό να βρίσκεται σε αραίωση λαμβάνοντας όλα τα μέτρα προστασίας για τον κορονοϊό.

Παράλληλα, στο 700 Στρατιωτικό Εργοστάσιο (ΣΕ) ξεκινά η παραγωγή μασκών για τις ανάγκες τόσο των στρατιωτικών νοσοκομείων όσο και των μονάδων υγείας όλης της χώρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos είναι μία πρόταση που έκανε ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Κωνταντίνος Φλώρος αφού είχε προηγηθεί επιθεώρηση του εργοστασίου από τον Αρχηγό ΓΕΣ, Χαράλαμπο Λαλούση, που άναψε και το πράσινο φως για την έναρξη παραγωγής.

Ταυτόχρονα, για τις αεροδιακομιδές, έχουν χορηγηθεί και χρησιμοποιούνται συλλογές ατομικής προστασίας για τα πληρώματα των ιπτάμενων μέσων, ενώ οι ασθενείς από COVID-19, μεταφέρονται με ειδική κάψουλα και σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας και του ΕΟΔΥ.

Επίσης έχουν διατεθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης τρείς ιατροί και πέντε νοσηλευτές και στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας πέντε ιατροί και πέντε νοσηλευτές για τη στελέχωση κινητών μονάδων ελέγχου. Επίσης, στην ομάδα διαχείρισης κρίσης του νομού Καστοριάς έχει διατεθεί ένας ιατρός και στο Κέντρο Υγείας Τσοτυλίου ένας ιατρός και ένας νοσηλευτής.

Τέλος, οι Διοικήσεις-Διευθύνσεις δίνουν οδηγίες και ενημερώνουν το προσωπικό τους για τη σκοπιμότητα των μέτρων πρόληψης που ήδη εφαρμόζονται και δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα στον έλεγχο εφαρμογής τους. Το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό πραγματοποιεί συχνές θερμομετρήσεις, ελέγχει τις συνθήκες υγιεινής και καθαριότητας, ενώ εξειδικευμένο προσωπικό παρέχει και ψυχολογική υποστήριξη. Επιπρόσθετα, πραγματοποιούνται λεπτομερείς καθαριότητες, αερισμός και απολυμάνσεις εγκαταστάσεων.

Οι Μονάδες, τα Επιτελεία και οι Υπηρεσίες εκτελούν και επιβλέπουν την εφαρμογή των οδηγιών που αφορούν στο στρατωνισμό, στην εκπαίδευση, στις συγκεντρώσεις και στις μετακινήσεις του προσωπικού.

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer