Ενημέρωση από το γραφείο του βουλευτή
Ίδρυση 2 νέων εποχικών κλιμακίων πυροσβεστικής σε Ελειό-Πρόννους και Έρρυσο -Ενίσχυση για το κλιμάκιο Ληξουρίου
Κοινωνία
30/03/2020 | 16:14

Παρά το μέγεθος της υγειονομικής κρίσης και τις δυσκολίες που δημιουργεί, συνεχίζονται οι προσπάθειες αναβάθμισης των δημοσίων υπηρεσιών στο νομό μας.

Σήμερα το μεσημέρι και ενόψει της έναρξης της αντιπυρικής περιόδου 2020, ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκος Χαρδαλιάς υπέγραψε μια πολύ σημαντική απόφαση για το νομό Κεφαλονιάς και Ιθάκης.

Η αντιπυρική περίοδος 2020 θα βρει το νομό μας περισσότερο ενισχυμένο από ποτέ.

Συγκεκριμένα, συστήνονται για πρώτη φορά δυο νέα εποχικά κλιμάκια με 10 άτομα προσωπικό το κάθε ένα.

  • Εποχικό κλιμάκιο περιοχής Ελειού-Πρόννων (έδρα: Πάστρα)
  • Εποχικό κλιμάκιο περιοχής Ερύσσου (έδρα: Βασιλικάδες)
  • Επιπλέον ενισχύεται με 5 ακόμα άτομα το κλιμάκιο Ληξουρίου

Πρόκειται για μια πολύτιμη αριθμητική ενίσχυση για την πυροσβεστική δύναμη του νομού μας. Για πρώτη φορά θα υπάρξει τόσο ευρεία γεωγραφική κάλυψη του νομού μας και ιδιαίτερα περιοχών με πολλά περιστατικά δασικών πυρκαγιών.

Η αύξηση της σημασίας της Πολιτικής Προστασίας τόσο στα νησιά μας όσο και πανελληνίως, καθιστά αναγκαία την αναβάθμιση του ρόλου της και θα συνεχίσω να εργάζομαι προς αυτή την κατεύθυνση σε συνεργασία με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει μάλιστα ενεργό ρόλο στη διαχείριση της τρέχουσας υγειονομικής κρίσης στο νομό μας και είναι χρέος μας να την ενισχύσουμε.

Θερμές ευχαριστίες και στην ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος για την σημαντική ενίσχυση των νησιών μας που έχουν ιδιαίτερα αυξημένες ανάγκες στον τομέα της πολιτικής προστασίας (σεισμοί, πυρκαγιές, κατολισθήσεις, πλημμύρες)

Με τον κ. Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκο Χαρδαλιά συνεργαστήκαμε τον Ιανουάριο στην Διαρκή Επιτροπή Δημόσιας ΔιοίκησηςΔημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης για το νέο σχέδιο νόμου με στόχο την έγκαιρη αναμόρφωση της Πολιτικής Προστασίας στη χώρα. Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τον κ. Υφυπουργό για την σημαντική αυτή απόφαση, παρά το τεράστιο φόρτο εργασίας που έχει αυτές τις ημέρες.

 

Με τιμή,

Παναγής Καππάτος
Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer