72 συμπολίτες είναι διασωληνωμένοι
Στους 43 οι νεκροί από τον κορωνοϊό – 56 νέα κρούσματα, συνολικά 1212
Κοινωνία
30/03/2020 | 18:21

Αυξάνεται ο κατάλογος των νεκρών στην χώρα μας από τον κορονοϊό. 72 νοσηλεύονται διασωληνωμένοι και 1.212 είναι πλέον τα κρούσματα. Αναλυτικά όσα είπε στην σημερινη ενημέρωση ο κ. Τσιόρδας:

-Περισσότερους από 35.000 θανάτους έχουμε σε όλο τον κόσμο. Οι ΗΠΑ έχουν πλεόν τα περισσότερα κρούσματα. Σε Ευρώπη και Ην. Βασίλειο 359.000 περιπτώσεις, 23.000 θανάτους, 10.700 είναι στην ιταλία

-Ανακοινώνουμε 56 νέα κρούσματα, συνολικός αριθμός 1212. 72 συμπολίτες είναι διασωληνωμένοι. 14 είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι είναι άνδρες. Μέση ηλικία διασωληνωμένων είναι 65 ετών, οι περισσότεροι με υποκείμενο νόσημα. 5 ασθενείς έχουν εξέλθει από ΜΕΘ. 5 νεοι θάνατοι, 43 συνολικά στη χώρα. Πάνω 15.000 τεστ έχουν γίνει.

-Η διακοπή του εμβολιασμού στα παιδιά αυξάνει την πιθανότητα επιδημιών και επιβαρύνει το σύστημα υγείας. Συστήνεται ο έγκαιρος εμβολιασμός των παιδιών χωρίς καθυστέρηση, ιδίως για εμβόλια πρώτης προτεραιότητας.

– Όπου εφαρμόζονται τα μέτρα αποδίδουν. Μένουμε στο καλό σενάριο στην πατρίδα μας. Είμαστε στη φάση του μετριασμού.

-Χαιρετισμός στον άνθρωπο που ήταν ο πρώτος ήρωας της Εθνικής Αντίστασης. Ας αντιμετωπίσουμε και εμείς ηρωικά την πάλη με τον αόρατο εχθρό.

Τι είπε ο κ. Χαρδαλιάς

-Αναστέλλεται η λειτουργία του εργοταξίου της μονάδας 5 της ΔΕΗ στην Πτολεμαϊδα

– Πάνω από 4.000 έλεγχοι έχουν γίνει, κατά τη διάρκεια των οποίων 22 βρέθηκαν να έχουν παραβιάσει τους όρους της καραντίνας.

-Το φετινό Πάσχα θα είναι διαφορετικό. Δεν θα πάμε στο χωριό, δεν θα σουβλίσουμε αρνιά με φίλους, δεν θα πάμε στην Εκκλησία. Θα μείνουμε μέσα. Μένουμε πιστοί στο στόχο.

-Όσο τηρούνται οι κανόνες δεν χρειάζεται να πάμε σε νέα μέτρα. Αν κάποιοι όμως δεν τους τηρούν τότε τα νέα μέτρα θα είναι μονόδρομος.

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer