Καλτσόνε με κιμά
Μαγειρική
23/09/2021 | 16:35

Συστατικά

Για τον κιμά

25 γρ. ελαιόλαδο
250 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
1 καρότο
1 κρεμμύδι
1/2 σκ. σκόρδο
50 γρ. σπανάκι, μόνο τα φύλλα
100 γρ. μανιτάρια champignon
750 γρ. ντομάτα κονκασέ
50 γρ. φακές
250 γρ. νερό
1/4 ματσάκι μαϊντανό

Για τα καλτσόνε

αλεύρι γ.ο.χ., για το άνοιγμα της ζύμης
400 γρ. έτοιμη ζύμη πίτσας
200 γρ. μοτσαρέλα, τριμμένη
1 κρόκο, αραιωμένο με 2 κ.σ. νερό

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για τον κιμά

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.

Προσθέτουμε τον κιμά και τον πιέζουμε με μια κουτάλα να διαλυθούν τυχόν μεγάλα κομμάτια.

Σοτάρουμε τον κιμά για 4-5 λεπτά μέχρι να πάρει έντονο καστανό χρώμα και να εξατμιστούν όλα τα υγρά της κατσαρόλας.

Ψιλοκόβουμε το καρότο, τα κρεμμύδια και το σκόρδο, τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα, και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά ακόμα.

Χτυπάμε στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια το σπανάκι και τα μανιτάρια για 1-2 λεπτά μέχρι να διαλυθούν εντελώς.

Προσθέτουμε τη ντομάτα κονκασέ και χτυπάμε μέχρι να πάρουμε μια ομοιόμορφη και λεία σάλτσα ντομάτας.

Αδειάζουμε τη σάλτσα στην κατσαρόλα και αφήνουμε να πάρει μια βράση.

Προσθέτουμε τις φακές στην κατσαρόλα και αφήνουμε για 20 λεπτά να βράσουν.

Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό και τον ρίχνουμε στην κατσαρόλα.

Ρίχνουμε το νερό και ανακατεύουμε με μια κουτάλα.

Βράζουμε για 3-4 λεπτά και αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.

Για τα καλτσόνε

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200οC στον αέρα.
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά το τον κιμά με τα λαχανικά που ετοιμάσαμε και τον αφήνουμε να βράσει για 15 λεπτά παραπάνω ώστε να πάρουμε μια πιο πηχτή σάλτσα.

Πασπαλίζουμε τον πάγκο εργασίας με λίγο αλεύρι και ανοίγουμε την έτοιμη ζύμη για πίτσα σε διαστάσεις 35×45 εκ.

Κόβουμε με ένα στρογγυλό τσέρκι 16 εκ. 6 κύκλους από τη ζύμη.

Μοιράζουμε τον κιμά με τα λαχανικά στο κέντρο κάθε κύκλου και πασπαλίζουμε με τη μοτσαρέλα.

Αλείφουμε με τον αραιωμένο κρόκο αβγού τις άκρες του ζυμαριού.

Τυλίγουμε σε ημικύκλια και με ένα πιρούνι πιέζουμε να κολλήσουν καλά οι άκρες μεταξύ τους.

Μεταφέρουμε τα καλτσόνε σε ένα ταψί με λαδόκολλα, αλείφουμε με τον αραιωμένο κρόκο, και ψήνουμε για 15-20 λεπτά μέχρι να χρυσαφίσει η ζύμη και να λιώσει το τυρί.

Αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο και σερβίρουμε.

Πηγή: akispetretzikis.com

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ