Μακαρονάδα με γεμιστά κεφτεδάκια
Μαγειρική
18/09/2021 | 18:50

Συστατικά

  • 1 κ.σ. γάλα
  • 1 φέτα ψωμί, λευκό, χωρίς κόρα, κομμένη σε κομμάτια
  • 700 γρ. κιμά χοιρινό
  • 1 κ.γ. μάραθο, σπόρους
  • 1 κ.γ. μπούκοβο
  • 4 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • αλάτι, χοντρό
  • πιπέρι, μαύρο
  • 200 γρ. φέτα
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 800 γρ. ντομάτα κονκασέ
  • 1 κ.γ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 2 κ.γ. ξίδι, από κόκκινο κρασί
  • 500 γρ. σπαγγέτι
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 1 πιπεριά τσίλι, ψιλοκομμένη , χωρίς σπόρια
  • παρμεζάνα, τριμμένη
  • 1/2 ματσάκι βασιλικό

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Τοποθετούμε το γάλα και το ψωμί σε ένα μπολ και αφήνουμε στην άκρη για 5′ ή μέχρι να απορροφηθεί το γάλα.
  • Προσθέτουμε τον χοιρινό κιμά, τον μάραθο, το μπούκοβο, το μισό σκόρδο, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά για να ενωθούν τα υλικά.
  • Πλάθουμε 24 στρογγυλά κεφτεδάκια με το μείγμα μας και βάζουμε στο κέντρο τους από ένα μπαλάκι τυριού.
  • Ζεσταίνουμε 1 κ.σ. λάδι σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά και μαγειρεύουμε τα κεφτεδάκια για 4′- 5′, γυρίζοντας τα περιστασιακά, ή μέχρι να ψηθούν.
  • Προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι και το σκόρδο και μαγειρεύουμε για 30”.
  • Προσθέτουμε τις ντομάτες, τη ζάχαρη και το ξίδι και μαγειρεύουμε για άλλα 2′ ή μέχρι η σάλτσα να πήξει ελαφρά.
  • Στο μεταξύ βάζουμε 4 lt νερό να βράσουν σε μεγάλη κατσαρόλα. Προσθέτουμε τα μακαρόνια και 1 κ.σ. αλάτι και μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας συνεχώς. Μόλις περάσει ο χρόνος μαγειρέματος τους, ανάλογα με τις οδηγίες του κατασκευαστή, σουρώνουμε τα μακαρόνια και τα επιστρέφουμε στην κατσαρόλα με τη σάλτσα και την αφαιρούμε από τη φωτιά.
  • Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια και το τσίλι, τα ρίχνουμε στα ζυμαρικά και ανακατεύουμε.
  • Βάζουμε τα ζυμαρικά σε μία πιατέλα και από πάνω βάζουμε τα κεφτεδάκια.
  • Σερβίρουμε με παρμεζάνα ή σπασμένη φέτα και βασιλικό ή όποια άλλη πρασινάδα θέλουμε.

Tip

Μπορούμε να σερβίρουμε τα κεφτεδάκια και με ρύζι!

Πηγή: akispetretzikis.com

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ