Τρούφες λευκής σοκολάτας με ροζ πιπέρι
Μαγειρική
28/09/2021 | 16:08

Συστατικά

250 γρ. κουβερτούρα λευκή
75 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
10 γρ. βούτυρο
1 κ.γ. πιπέρι, ροζ, τριμμένο

Για το πασπάλισμα

100 γρ. ζάχαρη άχνη

Για το σερβίρισμα

πιπέρι, ροζ, τριμμένο

Μέθοδος Εκτέλεσης

Καλύπτουμε με διαφανή μεμβράνη τον πάτο και τα τοιχώματα μιας φόρμας για κέικ 10×20 εκ.

Ψιλοκόβουμε τη λευκή κουβερτούρα και τη ρίχνουμε σε ένα μπολ.

Βάζουμε το μπολ πάνω σε ένα κατσαρολάκι με νερό που σιγοβράζει (μπεν μαρί) προσέχοντας να μην ακουμπάει το μπολ στο νερό.

Αφήνουμε για 1-2 λεπτά μέχρι να λιώσει η λευκή κουβερτούρα.

Αφαιρούμε το μπολ από το μπεν μαρί.

Βάζουμε ένα κατσαρολάκι να ζεσταθεί σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε μέσα την κρέμα γάλακτος και το βούτυρο.

Αφήνουμε για 2 λεπτά μέχρι να πάρουν μια βράση.

Αδειάζουμε το μείγμα με την κρέμα γάλακτος και το βούτυρο στο μπολ με τη λευκή κουβερτούρα και προσθέτουμε το ροζ πιπέρι.

Ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να έχουμε μια ομοιόμορφη γκανάς.

Αδειάζουμε τη γκανάς στη φόρμα και χτυπάμε τον πάτο της στον πάγκο εργασίας ώστε να σπάσουν τυχόν φουσκάλες που μπορεί να έχουν δημιουργηθεί στο μείγμα.

Μεταφέρουμε τη φόρμα στο ψυγείο και αφήνουμε για 4 ώρες να σφίξει η γκανάς.

Αφαιρούμε το ταψί από το ψυγείο και το αναποδογυρίζουμε στον πάγκο εργασίας.

Αφαιρούμε τη μεμβράνη και κόβουμε τη γκανάς σε κύβους 3 εκ.

Απλώνουμε σε ένα ταψί τη ζάχαρη.

Βάζουμε τις τρούφες στο ταψί και τις πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη.

Σερβίρουμε με έξτρα τριμμένο ροζ πιπέρι.

Πηγή: akispetretzikis.com

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ