Βλέποντας κανείς το επίπεδο νοημοσύνης του Κίμωνα Κουλούρη, αντιλαμβάνεται πλήρως ποιοι μας κυβερνούσαν και γιατί φθάσαμε έως εδώ.
Γιατί φθάσαμε έως εδώ
Πολιτική
16/01/2012 | 04:09

Του Παύλου Παπαδάτου από τη “Real News”

Σύμφωνα με τη Στατιστική Υπηρεσία δύο εκατομμύρια διακόσιες χιλιάδες άνθρωποι ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας και το σύνολο των κοινωνικά αποκλεισμένων, περιλαμβανομένων και των είκοσι δύο χιλιάδων αστέγων, φθάνει τα τρία εκατομμύρια τριάντα χιλιάδες!

 Στο όριο της φτώχειας θεωρείται ότι βρίσκεται κάποιος που έχει  εισόδημα μικρότερο των 590 ευρώ μηνιαίως. Τι είδους κοινωνική πολιτική ασκεί η «σοσιαλιστική» κυβέρνηση για όλους αυτούς τους ανθρώπους; Επιτρέπει την αύξηση της τιμής των τροφίμων κατά 11%, της τιμής του αερίου θέρμανσης κατά 39% και φορολογεί τους «μεγαλοεισοδηματίες» που έχουν μηνιαίο εισόδημα 416 ευρώ!

Την ίδια στιγμή η διαφεύγουσα φορολογητέα ύλη που είχε αναλάβει να  «συλλάβει» ο κύριος Καπελέρης,  είναι 40 δις ευρώ ενώ  άλλα 15 δις ευρώ μας περιμένουν στο ΕΣΠΑ και έχει αναλάβει να μας τα φέρει ο κύριος Χρυσοχοϊδης!

Παρόλα αυτά, τα τελευταία χρόνια η κυβέρνηση ασχολείται αποκλειστικά με τον ερχομό της τρόικα, ενώ θα έπρεπε να εκπονεί νυχθημερόν αναπτυξιακά προγράμματα στην ενέργεια, στον τουρισμό, στη ναυτιλία, στη γεωργία, στην κτηνοτροφία, στην εκμετάλλευση πρώτων υλών και όλη η χώρα να έχει μετατραπεί σε ένα απέραντο αναπτυξιακό εργοτάξιο. Αντ’ αυτού, ακόμη και  οι πανεπιστημιακοί καθηγητές, μάχονται έως την τελευταία ρανίδα της αντιδραστικότητάς τους, προκειμένου να διατηρήσουν την  πανεπιστημιακή ασυδοσία τους,  αντί να προσπαθούν να μετατρέψουν τα πανεπιστήμια σε εκκολαπτήρια αναπτυξιακών κυττάρων της χώρας.

Έχουμε φυσικά και τον κύριο Παπανδρέου, που έφερε τη χώρα στο έσχατο σκαλοπάτι της οικονομικής εξαθλίωσης και το ΠΑΣΟΚ στο 13%, να μας λέει ότι δεν θα εγκαταλείψει το λαό!  

Στις 20 Μαρτίου η χώρα πρέπει να πληρώσει 14.5 δις ευρώ ληξιπρόθεσμα ομόλογα, ενώ η τρόικα έρχεται εντός της εβδομάδας να ελέγξει τα διαρθρωτικά επιτεύγματά μας, τα οποία συνοψίζονται στην απόλυση επτακοσίων ταλαίπωρων δημόσιων υπαλλήλων, στην πώληση τεσσάρων airbus έναντι τριάντα ενός εκατομμυρίων ευρώ και φυσικά το 7% ύφεση!

 Έτσι, δεν θα εκπλαγώ αν ακούσω από τον Πωλ Τόμσεν να λέει στα δανέζικα: Νῦν δὲ ἀπολοφυράμενοι, ὃν προσήκει ἑκάστῳ, ᾄπιτε! Φυσικά το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζουν αταλάντευτα τη δική τους «διαρθρωτική αλλαγή» που αποβλέπει στο κλείσιμο και της τελευταίας βιοτεχνίας, προκειμένου να δημιουργήσουν στρατιές ανέργων για να αυξήσουν την πολιτική τους πελατεία.  

Δυστυχώς, όλο και πιο έντονα ηχεί στα αυτιά μου ο τελευταίος δελφικός χρησμός: “Ου παγάν λαλέουσαν, απέσβετο και λάλον υδωρ”.

Σημείωση

Πιστεύω, ότι βλέποντας κανείς το ήθος και το επίπεδο νοημοσύνης του κυρίου Κίμωνα Κουλούρη, αντιλαμβάνεται πλήρως ποιοι μας κυβερνούσαν και γιατί φθάσαμε έως εδώ. mspy app go to this service

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer