Η «καλπάζουσα» ανεργία, ο τουρισμός και οι θεματοφύλακες του πολιτισμού μας.
Editorial…
de Facto
16/01/2012 | 08:00

Του Παναγή  Φωκά

–          Η αύξηση της ανεργίας οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην κοινωνική διάλυση. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, το ποσοστό ανεργίας αυξήθηκε το περασμένο Οκτώβριο στο 18,2%. Αν κρίνουμε από τα περασμένα έτη, διαπιστώνουμε, την αλματώδης άνοδο της ανεργίας. Τον Οκτώβριο του 2010 ήταν 13,5, ενώ τον ίδιο μήνα πέρυσι ήταν 17,5%. Πάνω από το μέσο όρο είναι η ανεργία στα Ιόνια νησιά αφού ξεπερνά το 20% και οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο ότι μέχρι το τέλος του χρόνου ένας στους δύο, του ενεργού πληθυσμού στα νησιά μας, θα ψάχνει για δουλειά.

–          Το χειρότερο είναι, ότι δεν υπάρχει πολιτική αποτελεσματικής αντιμετώπισης της ανεργίας, ή έστω ανακοπή της δυναμικής ανόδου της, ιδίως στα νησιά μας. Πότε άραγε θα ξεκινήσει η δημόσια συζήτηση και θα εκδηλωθούν οι αναγκαίες πολιτικές πρωτοβουλίες;

–          Φως στο τούνελ για μία ακόμη φορά θα μπορούσε να αποτελέσει ο «ταλαίπωρος» τουρισμός για να μην φθάσουμε να συγκρινόμαστε με την ανεργία της Β. Ελλάδας.

–          Μαραθώνια σύσκεψη πραγματοποιήθηκε για το τουρισμό στα γραφεία της περιφερειακής ενότητας Κεφαλονιάς (πρώην νομαρχία). Όπως έγραψε το ekefalonia.net, στη σύσκεψη οι φορείς μαζί με τη περιφέρεια για πρώτη φορά έκατσαν στο ίδιο τραπέζι και αναζήτησαν ρεαλιστικές λύσεις για την προβολή του νησιού μας. Μάλιστα, δόθηκε έμφαση προβολής στη βόρεια Ελλάδα, μιας και επανήλθε η ακτοπλοϊκή γραμμή Φισκάρδου – Βασιλικής. Οι φορείς (επιμελητήριο, ένωση ξενοδόχων και καταλυμάτων) ζήτησαν από τον Κουρή οικονομική συμπαράσταση για τις πρωτοβουλίες που έχουν πάρει καθώς και διαφημιστικό υλικό.

–          Τα οικονομικά είναι πλέον περιορισμένα και θα πρέπει να είναι η στρατηγική μας στοχευμένη με έξυπνες δράσεις προβολής και διαφήμισης για να ανταπεξέλθουμε σε μια δύσκολη χρονιά, τόνισε στο e-kefalonia, o πρόεδρος του Επιμελητηρίου Θεόφιλος Μιχαλάτος, μετά την συνάντηση.

–          «Βγείτε στη κοινωνία, βγείτε στα χωριά»! Αυτό το μήνυμα θέλησε να περάσει ο Αλέξανδρος Παρίσης  στους αρμόδιους αντιδημάρχους. Αλλεπάλληλες συναντήσεις είχε με τους περισσότερους ακόμη και τη Κυριακή στο Δημαρχείο. «Πρέπει να ακούσουμε και να αφουγκραστούμε τα προβλήματα των δημοτών σε όλα τα μέρη του νησιού» , ήταν το σύνθημα του Δημάρχου.

–          Σίγουρα, από τη μία μεριά θα πρέπει να μην δείξουν την ολιγωρία των περασμένων μηνών ορισμένοι αντιδήμαρχοι στις περιοχές τους, από την άλλη μεριά θα πρέπει να αποκατασταθούν τυχόν λάθη ή παραλείψεις, που ο κόσμος δικαιολογούσε τη πρώτη χρονιά,   ώστε να περάσει και προς τα έξω ότι ο Δήμος ασχολείται με το δημότη. Τώρα αν θα το καταφέρουν θα το δούμε στους επόμενους μήνες.

–          Αξιόλογη η πρωτοβουλία του Προέδρου του συλλόγου της Αργυρούπολης Γιώργου Κωνσταντάτου να πάρει από το αρχείο της ΕΡΤ τις «Κεφαλλονίτικες Ιστορίες» από το ομώνυμο βιβλίο του Σπύρου Σκιαδαρέση και να τις προβάλει στο αμφιθέατρο του Δήμου. Πάνω από 700 Κεφαλλονίτες κατέκλυσαν το Σάββατο το αμφιθέατρο.

–          Μπράβο στο σύλλογο και στο Γιώργο Κωνσταντάτο.

–          Καλή σας μέρα και καλή εβδομάδα… mobile spyware

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer