Με οικονομικές λύσεις
Για ένα υπέροχο ζεστό σπίτι….
Κοινωνία
22/01/2021 | 12:40

Είναι η αλήθεια ότι τη θέρμη του καλοριφέρ σε ένα σπίτι, δεν μπορεί να την προσφέρει κανένας άλλος τρόπος, όσο επιδέξιος κι αν είναι. Κρίνοντας από το αποτέλεσμα της διαμονής σε κάποια σπίτια που δεν παρείχαν το αυτονόητο, κάνουμε λόγο για εξακριβωμένο γεγονός. Οι λύσεις ωστόσο που μπορούμε να δώσουμε ώστε να αλλάξει αυτό το σκηνικό είναι πολλές και διόλου ασήμαντες.

Αρχικά μπορούμε να κρατήσουμε ένα σπίτι ζεστό με το να τοποθετήσουμε χαλιά παντού στον χώρο. Σε όλα τα σημεία που είναι κενά, σε σημεία που πρέπει εμφανώς να καλυφθούν και σε χώρους του σπιτιού που νιώθουμε ότι είναι πολύ κρύοι έτσι κι αλλιώς. Τα χαλιά, οι χοντρές μοκέτες, οι φλοκάτες και τα κιλίμια είναι μερικές λύσεις που κρατούν το δάπεδο του σπιτιού θερμό και κατ’ επέκταση και τους ενοίκους του. Επιπλέον, μπορείτε να εκμεταλλευτείτε τις κουρτίνες του σπιτιού. Διατηρήστε τες ανοιχτές καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας και κλείστε τες το βράδυ ώστε να εγκλωβίσετε τη ζέστη στο εσωτερικό του σπιτιού. Επιπροσθέτως, αν έχετε βαριές κουρτίνες φτιαγμένες από χοντρά υλικά και πυκνά, σίγουρα θα έχετε περισσότερη θερμότητα στο σπίτι, όπως και να έχει.

Αν είστε από τους τυχερούς και το σπίτι σας διαθέτει τζάκι, εκμεταλλευτείτε το. Μη σπαταλάτε την όμορφη θαλπωρή που προσφέρει μόνο για διακοσμητικούς λόγους αλλά και για ζεστασιά. Κάψτε μερικά ξύλα στην φωτιά. Μπορεί να μην έχετε συνηθίσει αυτό το σκηνικό είναι όμως το πιο ιδανικό, αν θέλετε να ζεσταθείτε και να νιώσετε τη θαλπωρή μέσα στον χώρο σας. Τοποθετήστε παντού κεριά κι ανάψτε τα με προσοχή κι επίβλεψη. Όταν ανάβετε πολλά μαζί κεριά, από τη μια πλευρά χαλαρώνετε κι απολαμβάνετε το άρωμα και από την άλλη ζεσταίνεστε κυριολεκτικά. Αιχμαλωτίστε τα αρώματα και τη θέρμη με έναν απλό τρόπο κάνοντας το σπίτι σας το ησυχαστήριο που πάντοτε ονειρευόμασταν.

Μπορεί το σπίτι σας να θυμίζει κάτι από την εποχή των παγετώνων, ωστόσο μπορείτε να αλλάξετε το σκηνικό και να κάνετε τη διαφορά. Αισθανθείτε τη θέρμη και τη ζεστασιά του χώρου σας και αναζητήστε, σε οικονομικές λύσεις, ότι δεν μπορεί να σας προσφερθεί με την πρώτη επιλογή. Για όλα υπάρχουν λύσεις αρκεί να είμαστε σε θέση να τις εξερευνούμε.

Ευχαριστούμε την εταιρεία Homeville για την παραχώρηση του άρθρου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer