Τι είναι η καθοδήγηση σταδιοδρομίας;
Επαγγελματικός προσανατολισμός: Ένα σημαντικό βήμα για την επαγγελματική σας αποκατάσταση
Κοινωνία
22/01/2021 | 12:37

Η επιλογή της σωστής σταδιοδρομίας είναι πραγματικά ένα πολύ δύσκολο έργο. Υπάρχει μια σειρά από κατευθύνσεις που μπορούμε να επιλέξουμε και η επαγγελματική μας αποκατάσταση μπορεί να αποδειχθεί σωστή, μπορεί και όχι. Επομένως, είναι σημαντικό να κάνετε τη σωστή επιλογή. Όπως λέει και το παλιό ρητό, “κάνε κάτι που αγαπάς και δεν θα δουλέψεις ούτε μια μέρα στη ζωή σου”.
Εδώ μπαίνει ο επαγγελματικός προσανατολισμός. Δεν χρειάζεται να είστε νέος πτυχιούχος για να αναζητήσετε επαγγελματική καθοδήγηση. Ακόμα κι αν θέλετε να αλλάξετε καριέρα, η επιλογή της σωστής κατεύθυνσης ή η συνομιλία με τους σωστούς ανθρώπους θα βοηθήσει.

Τι είναι η καθοδήγηση σταδιοδρομίας;

Η καθοδήγηση σταδιοδρομίας αναφέρεται σε ” υπηρεσίες και  δραστηριότητες που προορίζονται να βοηθήσουν άτομα κάθε ηλικίας και σε οποιοδήποτε σημείο καθ ‘όλη τη διάρκεια της ζωής τους ώστε να κάνουν εκπαιδευτικές και επαγγελματικές επιλογές και να διαχειριστούν τη σταδιοδρομία τους”. Αυτές οι υπηρεσίες μπορούν να βρεθούν σε σχολεία, πανεπιστήμια και κολέγια καθώς και σε ιδρύματα κατάρτισης. Μια ενημερωμένη επιλογή είναι καλύτερη από μια μη ενημερωμένη επιλογή. Αυτό μπορεί να φαίνεται αρκετά προφανές, αλλά ξέρετε πώς να κάνετε μια τεκμηριωμένη επιλογή;
Πρώτον, η εκπαίδευση και η κατάρτιση διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην απόκτηση της σωστής εργασίας για τον τομέα που επιλέξατε, είτε θέλετε να αλλάξετε καριέρα είτε μόλις έχετε τελειώσει το σχολείο. Η εκπαίδευση αποτελεί θεμέλιο και απαραίτητη προϋπόθεση για την επιλογή της σταδιοδρομίας των ονείρων σας. Τα σωστά προσόντα θα ανοίξουν πόρτες για εσάς.
Δεύτερον, ο επαγγελματικός προσανατολισμός μπορεί να σας βοηθήσει να επιλέξετε τα μαθήματα που είναι κατάλληλα για εσάς. Για ορισμένες σταδιοδρομίες, ένα πτυχίο Bachelor είναι αρκετό, ενώ απαιτείται διδακτορικό για άλλους τομείς. Η επιλογή του πανεπιστημίου είναι επίσης ζωτικής σημασίας και είτε το πιστεύετε είτε όχι, υπάρχουν διαφορετικές διαδρομές πανεπιστημίου τις οποίες μπορείτε να επιλέξετε. Είτε αναζητάτε μια νέα καριέρα είτε μια αλλαγή σταδιοδρομίας, ο επαγγελματικός προσανατολισμός μπορεί να συμβάλει στη διευκόλυνση αυτής της διαδικασίας βοηθώντας σας να  μάθετε περισσότερα για τον εαυτό σας, να προσδιορίστε τις μοναδικές δεξιότητες και τα δυνατά σας σημεία, να συνεχίστε τα σωστά μαθήματα στο σωστό πανεπιστήμιο, να  λάβετε αποφάσεις για την καριέρα σας, να κερδίστε πολύτιμες συμβουλές για την αλλαγή σταδιοδρομίας, να ταιριάξτε την προσωπικότητα και τα ενδιαφέροντά σας με τη σταδιοδρομία και να αυξήστε την παραγωγική σας ικανότητα.

Τώρα που γνωρίζετε τη σημασία του επαγγελματικού προσανατολισμού, θα πρέπει να ξεκινήσετε την αναζήτησή σας για ένα κέντρο που θα παρέχει την καθοδήγηση που χρειάζεστε. Ένα καλό φροντιστήριο στην Γλυφάδα, το Εν Τάξη, με το έμπειρο και εξειδικευμένο προσωπικό θα σας προσφέρει τα εξής: επαρκείς και ακριβείς πληροφορίες σταδιοδρομίας, εργαλεία αξιολόγησης και αυτοαξιολόγησης, συμβουλευτικές συνεντεύξεις κ.α

Η επιλογή μιας καριέρας μπορεί να καταταχθεί στις σημαντικότερες αποφάσεις που θα λάβετε στη ζωή σας. Είναι μια απόφαση που πρέπει να δοθεί η δέουσα προσοχή και σημασία. Ευτυχώς, η βοήθεια είναι διαθέσιμη με τη μορφή καθοδήγησης σταδιοδρομίας για να βοηθήσει να γίνει αυτή η μετάβαση ομαλά.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ