Γαριδοκεφτέδες στη στιγμή
Μαγειρική
08/06/2021 | 14:01

Συστατικά

  • 440 γρ. γαρίδες, μικρές, προβρασμένες, αποφλοιωμένες και ψιλοκομμένες
  • 120 γρ. παξιμάδι, τριμμένο
  • 2 κ.σ. μαγιονέζα
  • 2 κ.γ. μουστάρδα
  • 40 γρ. ούζο
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 6 λιαστές ντομάτες, ψιλοκομμένες
  • 2 αβγά, ελαφρώς χτυπημένα
  • 1 ματσάκι κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
  • 2 κ.γ. τζίντζερ, σε σκόνη, προαιρετικά
  • 2 κ.γ. γλυκάνισο, προαιρετικά
  • ελαιόλαδο, για το τηγάνισμα

Μέθοδος Εκτέλεσης

 

  • Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί με ένα κουτάλι σε ένα μεγάλο μπολ μέχρι να ενσωματωθούν καλά και να γίνει ένα ομοιογεννές μείγμα.
  • Πλάθουμε ομοιόμορφα μικρά κεφτεδάκια 1 εκ. σε διάμετρο.
  • Τηγανίζουμε τα κεφτεδάκια μας σε ένα πλατύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά που το έχουμε γεμίσει κατά 1 εκ. σε ύψος με ελαιόλαδο το οποίο έχει φτάσει τους 180ο C θερμοκρασία.
  • Τηγανίζουμε τα κεφτεδάκια μας γυρνώντας τα που και που ώστε να πάρουν ένα ομοιόμορφο χρυσαφένιο χρώμα.
  • Αφαιρούμε με τρυπητή κουτάλα από το λάδι και τα αφήνουμε να στραγγίσουν σε χαρτί κουζίνας.
  • Σερβίρουμε αμέσως.

 

Tip

Συνοδεύουμε με σκορδάτη σάλτσα μαγιονέζας και σαλάτα με αγγουράκι!

Πηγή: akispetretzikis.com

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ