Γαριδοκεφτέδες στη στιγμή
Μαγειρική
08/06/2021 | 14:01
Συστατικά
- 440 γρ. γαρίδες, μικρές, προβρασμένες, αποφλοιωμένες και ψιλοκομμένες
- 120 γρ. παξιμάδι, τριμμένο
- 2 κ.σ. μαγιονέζα
- 2 κ.γ. μουστάρδα
- 40 γρ. ούζο
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
- 1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένη
- 6 λιαστές ντομάτες, ψιλοκομμένες
- 2 αβγά, ελαφρώς χτυπημένα
- 1 ματσάκι κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
- 2 κ.γ. τζίντζερ, σε σκόνη, προαιρετικά
- 2 κ.γ. γλυκάνισο, προαιρετικά
- ελαιόλαδο, για το τηγάνισμα
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί με ένα κουτάλι σε ένα μεγάλο μπολ μέχρι να ενσωματωθούν καλά και να γίνει ένα ομοιογεννές μείγμα.
- Πλάθουμε ομοιόμορφα μικρά κεφτεδάκια 1 εκ. σε διάμετρο.
- Τηγανίζουμε τα κεφτεδάκια μας σε ένα πλατύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά που το έχουμε γεμίσει κατά 1 εκ. σε ύψος με ελαιόλαδο το οποίο έχει φτάσει τους 180ο C θερμοκρασία.
- Τηγανίζουμε τα κεφτεδάκια μας γυρνώντας τα που και που ώστε να πάρουν ένα ομοιόμορφο χρυσαφένιο χρώμα.
- Αφαιρούμε με τρυπητή κουτάλα από το λάδι και τα αφήνουμε να στραγγίσουν σε χαρτί κουζίνας.
- Σερβίρουμε αμέσως.
Tip
Συνοδεύουμε με σκορδάτη σάλτσα μαγιονέζας και σαλάτα με αγγουράκι!
Πηγή: akispetretzikis.com
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
08:36