Αν δε σας αρέσει η κλασική Καρμπονάρα με αυγό, υπάρχει πάντα η εύκολη ελληνική εκδοχή με κρέμα γάλακτος που ετοιμάζεται σε περίπου 25 λεπτά.
ΥΛΙΚΑ
500 γρ. Σπαγγέτι Νο6
120 γρ. καπνιστό μπέικον σε λωρίδες
1 κρεμμύδι σε φέτες
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες
300 ml κρέμα γάλακτος light
150 γρ. παρμεζάνα ή κεφαλογραβιέρα τριμμένη
80-100 ml νερό στο οποίο έβρασαν τα ζυμαρικά
ελαιόλαδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για να ετοιμάσουμε τα ζυμαρικά, γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και τη βάζουμε σε υψηλή φωτιά.
Παράλληλα ζεσταίνουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο σε άλλη ρηχή κατσαρόλα, σοτάρουμε το μπέικον για 2-3 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα. Το μεταφέρουμε σε πιάτο, προσθέτουμε άλλες 2 κ.σ. ελαιόλαδο στο σκεύος και σοτάρουμε το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά για 4-5 λεπτά.
Μόλις το νερό της μεγάλης κατσαρόλας αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε τα Σπαγγέτι Νο6. Ανακατεύουμε με μια πιρούνα και αφήνουμε να βράσουν για όσο χρόνο αναγράφεται στην συσκευασία.
Όταν μαλακώσει το κρεμμύδι, προσθέτουμε το σκόρδο, σοτάρουμε για 1 λεπτό και ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, το μπέικον και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε όλα τα υλικά να σιγοβράσουν για 4-5 λεπτά. Προς το τέλος προσθέτουμε τη μισή ποσότητα τριμμένου τυριού, ανακατεύοντας.
Με γρήγορες κινήσεις μεταφέρουμε τα βρασμένα ζυμαρικά κατευθείαν από την κατσαρόλα στη σάλτσα και ανακατεύουμε απαλά να δέσουν ομοιόμορφα τα υλικά. Εάν η σάλτσα είναι πολύ πηχτή, προσθέτουμε λίγο από το νερό στο οποίο έβρασαν τα ζυμαρικά και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε την Καρμπονάρα αμέσως, πασπαλίζοντας με το υπόλοιπο τριμμένο τυρί.
Πηγή: misko.gr