Πότε ξεκινούν οι εμβολιασμοί στην Ιθάκη
Στις πρώτες θέσεις εμβολιασμού η Κεφαλονιά – 618 εμβολιασμοί έως σήμερα – Ανοίγει στις 18:00 η πλατφόρμα των ραντεβού για ηλικίες 80-84 ετών
Covid-19
22/01/2021 | 12:24

Ανοίγει σήμερα Παρασκευή 22 Ιανουαρίου, στις 18:00 η πλατφόρμα των ραντεβού εμβολιασμού για την ηλικιακή ομάδα 80 έως 84 ετών. Μέχρι χθες Πέμπτη είχαν εμβολιαστεί 618 (+ 117 τις τελευταίες 24 ώρες) πολίτες άνω των 85 ετών καθώς και υγειονομικοί  στο νησί μας.

Ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, κατά την ενημέρωση για την επιδημία και το σχέδιο εμβολιασμού, υπενθύμισε τους τρόπους του ραντεβού, λέγοντας ότι αν ο πολίτης είναι εγγεγραμμένος στην άυλη συνταγογράφηση, θα του έρθει αυτόματα μήνυμα στο κινητό του.
Ο πολίτης θα πρέπει να επιβεβαιώσει το ραντεβού. Αν δεν αποδεχθεί ή δεν επιβεβαιώσει το ραντεβού δεν χάνει τη σειρά του και μπορεί μπαίνοντας στην πλατφόρμα και εισάγοντας τον ΑΜΚΑ του να κλείσει ραντεβού σε εμβολιαστικό κέντρο της προτίμησής του. Ο δεύτερος τρόπος είναι στην πλατφόρμα emvolio.gov.gr όπου εισάγοντας τον ΑΜΚΑ του μπορεί να κλείσει ραντεβού. Επίσης μπορεί να κλείσει ραντεβού στα φαρμακεία ή στα ΚΕΠ. Εξήγησε ότι ο πολίτης μπορεί να ακυρώσει το ραντεβού του αλλά σε χρονικό διάστημα 72 ώρες πριν. Αν δεν προσέλθει στο ραντεβού μπορεί να ξανακλείσει άλλο ραντεβού αλλά μόνο εφόσον μεσολαβήσει ένας μήνας.

Ξεκινούν εμβολιασμούς και στην Ιθάκη

Ο σχεδιασμός, όπως τον ανέλυσε ο υπεύθυνος για την εφοδιαστική αλυσίδα Ταξίαρχος Αρίστος Περρής περιλαμβάνει 4 φάσεις.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι στη τρίτη φάση, που αφορά 19 νησιά, συγκαταλέγεται και η Ιθάκη. Ο εμβολιασμός θα ξεκινήσει στις 10 Φεβρουαρίου, με τους μόνιμους κατοίκους ανεξάρτητα ηλικίας. Η μεταφορά εμβολίων θα γίνει με ακτοπλοϊκά δρομολόγια αφού πρώτα θα έχουν φτάσει στην Κεφαλονιά.

 

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ – ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΩΝ COVID -19

 

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer