Στην ομάδα των “Σοφων” της Ευρώπης η Ρόδη Κράτσα -Μετακομίζει στην Ευρώπη -Όλο το παρασκήνιο
Παναγής Φωκάς
08/07/2023 | 12:59

Ρεπορτάζ Παναγής Φωκάς

Μεγάλη θέση προτάθηκε στην Ρόδη στην Ευρώπη που έχει σχέση με την αναθεώρηση της πολιτικής για την περιφερειακή ανάπτυξη.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του ekefalonia η Ρόδη Κράτσα θα έχει επιτελική θέση μεταξύ των “Σοφών” της Ευρώπης, η οποία θα είναι θέση χρήσιμη και για την Ελλάδα.

Αυτό συνεπάγεται ότι μετακομίζει στις Βρυξέλλες, που ούτως ή άλλως της είναι γνώριμη, εφόσον αποδεχθεί την πρόταση.

Όλο το παρασκήνιο πίσω από την αλλαγή σχεδίων στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων -Το τηλέφωνο Μητσοτάκη στην Κράτσα

 

 

Θέμα ημερών αν όχι ωρών είναι σύμφωνα με πληροφορίες του ekefalonia.gr η παραίτηση της Ρόδης Κράτσα από περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων.

Πιο συγκεκριμένα η κα Κράτσα, αναμένεται τις επόμενες ημέρες να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη (είχαν τηλεφωνική επαφή το πρωί της Πέμπτης), ο οποίος θα της προτείνει μια τιμητική θέση σε διεθνή οργανισμό με υψηλό κύρος. Η πρόταση αυτή αναμένεται να γίνει αποδεκτή, οπότε και θα ξεκινήσουν οι σχετικές διεργασίες με την παραίτησή της από τη θέση της περιφερειάρχη και την ανάδειξη νέας/ου μεταβατικού περιφερειάρχη απ την ομάδα των εκλεγμένων περιφερειακών της συμβούλων, μέχρι τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου.

Το γεγονός αυτό, όπως είναι φυσικό, ανακατεύει σημαντικά την “τράπουλα”και φέρνει αναταράξεις στο πολιτικό σκηνικό. Η κα Κράτσα με την πολιτική της και το έργο της διοίκησης της σε μία εξαιρετικά δύσκολη θητεία, λαμβανομένων υπόψη των όσων κλήθηκε να αντιμετωπίσει, ήταν σημαντικό!

Οι λόγοι, ωστόσο, που οδήγησαν τον πρωθυπουργό, ο οποίος είχε εκφράσει την στήριξη του στην κα Κράτσα ώστε να είναι εκ νέου υποψήφια περιφερειάρχης, να αλλάξει άποψη και να την μετακινήσει σε έναν διεθνή οργανισμό δεν έχουν ακόμα γίνει γνωστοί. Ενδεχομένως, να έχουν να κάνουν με μετρήσεις και εκτιμήσεις των πολιτικών συσχετισμών ενόψει των εκλογών του Οκτωβρίου.

Σε κάθε περίπτωση η απόφαση για το πρόσωπο που θα στηρίξει η ΝΔ ενόψει των εκλογών του Οκτωβρίου μένει να ανακοινωθεί το αμέσως επόμενο διάστημα, με τον χρόνο να πιέζει ασφυκτικά, καθώς μέχρι τις 31 Αυγούστου θα πρέπει να έχουν κατατεθεί τα ψηφοδέλτια για τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer