Ευχές και πειράγματα στη κοπή πίτας των Κεφαλλήνων της Κηφισιάς –Δεν έπεφτε «καρφίτσα» στο πρώτο μεγάλο μάζεμα Κεφαλλονιτών της Αθήνας
Παναγής Φωκάς
15/01/2023 | 17:06

Γράφει ο Παναγής Φωκάς

Η πρώτη ουσιαστικά μεγάλη εκδήλωση και το κόψιμο Πίτας Κεφαλλονίτικου συλλόγου στην Αθήνα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2023 στη Κηφισιά. Συγκεκριμένα, μέσα σε μια κατάμεστη αίθουσα ο Σύλλογος Κεφαλλήνων Κηφισιάς και Βορείων Προαστίων έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη Βασιλόπιτα του στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Κηφισιάς.

 

Το κόψιμο της πίτας ευλόγησαν οι συμπατριώτες μας ιερείς, Αρχιμανδρίτης π. Νικόλαος Χαρτουλιάρης και π. Παναγής Σβορώνος. Ο π. Νικόλαος στο σύντομο χαιρετισμό του μόνο καλά λόγια είχε να πει για τον Κεφαλλονίτικο σύλλογο. Εξήρε για το έργο τους τα μέλη του διοικητικού συλλόγου καθώς και τον πρόεδρο Διονύση Κεκάτο ενώ ευχήθηκε μέσα στο 2023 να υπάρχει Ειρήνη στη περιοχή μας και σε όλο τον κόσμο.

Ο Πρόεδρος του Κεφαλλονίτικου συλλόγου Διονύσης Κεκάτος μαζί με την υφυπουργό υγείας Ζωή Ράπτη

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο οικοδεσπότης Δήμαρχος Γιώργος Θωμάκος, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμεώς, η υφυπουργός Υγείας Ζωή Ράπτη, ο συμπατριώτης μας Αντιπεριφερειάρχης Αττικής Μπάμπης Αλεξανδράτος, ο συμπατριώτης μας αντιδήμαρχος Κηφισιάς Σταύρος Ζαπάντης, η Πρόεδρος της Επτανησιακής Συνομοσπονδίας Άννα Αλεξανδράτου -Δελλαπόρτα, ο αντιπρόεδρος των απανταχού Ιθακησίων Παντελής Αναγνωστάτος και πολλοί άλλοι.

Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως κόβει το πρώτο κομμάτι της Πίτας αφιερωμένο στους νέους της Κεφαλονιάς

Ο Πρόεδρος του συλλόγου Διονύσης Κεκάτος ανέβασε στη σκηνή του πολιτιστικού κέντρου όλα τα μέλη του ΔΣ του συλλόγου και έκανε ένα μικρό απολογισμό για τις δράσεις του συλλόγου τη χρονιά που πέρασε.

Στο μουσικό μέρος της εκδήλωσης ο κόσμος καταχειροκρότησε την ιστορική Παιδική Χορωδία και Μαντολινάτα του Αγίου Παντελεήμονα Αχαρνών υπό τη διεύθυνση του καταξιωμένου συμπατριώτη μας μαέστρου Παναγή Μπαρμπάτη.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο σύλλογος Κεφαλλήνων και Ιθακησίων Κηφισίας είναι από τους πιο ενεργούς συλλόγους και μάλιστα τα τελευταία χρόνια ανεβαίνει συνεχώς. Τη χρονιά που μας πέρασε, παρά την κρίση της πανδημίας, ξεπέρασε τις 26 μεγάλες δράσεις σε Αθήνα και επαρχία.

 

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer