Τα απανωτά λάθη του Θεόφιλου Μιχαλάτου και η ανησυχία στο επιτελείο του με τη «στρατηγική του πρώτου γύρου»!
Παναγής Φωκάς
13/09/2023 | 10:40

Λένε πως ο πανικός δεν είναι και ο καλύτερος σύμβουλος. Και είναι αλήθεια. Μαθαίνω λοιπόν, πως το κλίμα δεν είναι καλό στο στρατόπεδο Μιχαλάτου. Τα πράγματα δεν πάνε όπως τα υπολόγιζε, με εκλογή απο τον πρώτο γύρο. Κάτι τέτοιο βρίσκεται πολύ – πολύ μακριά απο την πραγματικότητα και αρχίζει τώρα να το συνειδητοποιεί και να σκέπτεται στρατηγική δεύτερου γύρου.

Πληρώνει τα λάθη του. Ο εφησυχασμός του, στην αρχή, ότι δεν υπάρχει αντίπαλος αύξησε την αλαζονεία του. Οι ασχήμιες απο τους “κλακαδόρους” του με τις απειλές και τους εκβιασμούς προς υποψήφιους άλλων συνδυασμών, δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα.

Αντίθετα επιδείνωσαν την σκληρή και απόμακρη εικόνα ενός συγκεντρωτικού δημάρχου, ο οποίος εισέπραξε πολιτικό κόστος από την προσπάθεια του μηχανισμού του, “να μετατρέψει την Κεφαλονιά σε Σικελία”, όπως του καταλογίζουν οι αντίπαλοι του.

Αποτέλεσμα πολλοί ψηφοφόροι, που δεν είναι εξαρτημένοι οικονομικά από το Δήμο, να γυρίσουν την πλάτη τους.

Φαίνεται να μην έχει στρατηγική δευτέρου γύρου ο Μιχαλάτος

Οι εκλογές πια για τον κ. Μιχαλάτο, δεν είναι ο εύκολος περίπατος που φανταζόταν και λογικό είναι να επικρατεί γκρίνια και να προχωρούν και σε νέα λάθη.

Ενδεικτικό είναι, πως τα μέσα ενημέρωσης που κατέχει, έχουν ξαφνικά (τις τελευταίες 10 ημέρες) μετατραπεί σε όργανα προπαγάνδας, με αναληθείς πληροφορίες και παραπλανητικές διαφημίσεις για το …έργο του.

Η πολυφωνία και η ίση μεταχείριση εν όψει των εκλογών, έχει καταργηθεί στο Αργοστόλι και οι ιστοσελίδες και στα ραδιόφωνα του έχουν υποβαθμιστεί σε προεκλογικά φυλλάδια παλιότερων δεκαετιών.

Οι προσωπικές επιθέσεις σε υποψήφιους του συνδυασμού της “Ισχυρής Κεφαλονιάς” περί συγγενικών σχέσεων – πέραν του γεγονότος πως είναι ανόητες και ο ίδιος διαθέτει ανάλογες περιπτώσεις, δείχνουν την ανησυχία του για τη διείσδυση στους δημότες, του ανανεωμένου ψηφοδέλτιου του συνδυασμού Παρίση. Ενός ψηφοδελτίου, που περιλαμβάνει πρόσωπα της κοινωνίας που βρίσκονται μακριά, απο μυστικές διεργασίες “πάρε δώσε” και υπόγειες συμφωνίες της δημοτικής αρχής.

Οι “συγγενείς” αποτελούν το προπέτασμα καπνού για να καλύψει μια επικίνδυνη και ηθικά απολύτως καταδικαστέα λογική που διαπνέει το ψηφοδέλτιο του.

Άτομα πλήρως εξαρτώμενα οικονομικά απο το Δήμο, – “κουμπάροι” – μέλη οικογενειών που παίρνουν τις απ’ ευθείας αναθέσεις έργων του Δήμου “στολίζουν” αυτό το ψηφοδέλτιο. Για να το συμπληρώσει στράφηκε στους εργαζόμενους των επιχειρήσεων του, τους οποίους κατέγραψε ως υποψήφιους, ελπίζουμε, όλους με τη θέληση τους κι οχι με πιέσεις και απειλές.

Αυτό το “στρατό” των εξαρτώμενων έχει βγάλει στους δρόμους, μαζί με τους παλιούς “επαγγελματίες” των δημοτικών εκλογών τους αντιδημάρχους του, που τάζουν δεξιά και αριστερά. Μια παλαιοκομματική, αλλά οι ίδιοι πιστεύουν, αποτελεσματική πολιτική, που μπορει να τους φέρει τη νίκη και να διατηρήσει επι πεντε χρόνια ακόμα τη διαχείριση των εκατομμυρίων του Δήμου, ο κ. Μιχαλάτος.

Έλα, όμως που, σ αυτές τις περιπτώσεις, εναν βολεύεις και δέκα δυσαρεστείς και προκαλείς και αντισυσπειρώσεις…

Ήδη γύρω απο τους συνδυασμούς Ανουσάκη, Παρίση, Παντελειού και Κουρούκλη συσπειρώνονται δημότες που πιστεύουν πως δεν πρέπει να χαθεί η επόμενη πενταετία για το Δήμο Αργοστολίου, όπως χάθηκε αυτή η τετραετία με τον κ. Μιχαλάτο.

Και είναι διατεθειμένοι, όπως δείχνουν να αγωνιστούν γι αυτό, με όποιον κι αν βγει στο δεύτερο γύρο.

Πρόκειται για πολίτες που δεν βλέπουν με καλό μάτι πως ο Δήμος είναι κλειστός για τους πολλούς και ανοικτός και …γενναιόδωρος μόνο για τους φίλους και την παρέα του δημάρχου.

Πως ο Δημος εχει ξεχάσει την περιφέρεια και το Αργοστόλι και κοιτά μόνο την εξυπηρέτηση μεγάλων οικονομικών συμφερόντων, πως έχει παραμερίσει τις ανάγκες των δημοτών και την επίλυση προβλημάτων της καθημερινότητας τους.

Πως “αλωνίζουν” με αλαζονεία ορισμένοι αντιδήμαρχοι και προέδροι κοινοτικών διαμερισμάτων που δείχνουν να νοιάζονται πρωτίστως για τον εαυτό τους παρά για την παράταξη Μιχαλάτου.

 

Η ανησυχία στο στρατόπεδο του Μιχαλάτου διακρίνεται επίσης και απο δοτά δημοσιεύματα στα μέσα ενημέρωσης του, που χωρίς κανένα δημοσκοπικό στοιχείο, τον αναφέρουν ως πρώτο και μάλιστα μακριά απο τους υπόλοιπους. Αντίθετα το ekefalonia.gr ήταν το μόνο site που έβγαλε με αξιοπιστία τέτοια στοιχεία, με την υπογραφή μεγάλων δημοσκοπικών εταιριών.

 

Αξίζει: Μια συμβουλή Θεόφιλε, τις ευχές μας, τις γράφουμε σε κάρτες, κι όχι ως γεγονότα στα media.

 

 

Η συντακτική ομάδα του ekefalonia

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer