Άκης Πετρετζίκης: Μανιτάρια πίτσα
Μαγειρική
16/11/2021 | 13:47

Συστατικά

  • 4 μανιτάρια πορτομπέλο
  • 2 κ.γ. ελαιόλαδο
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 1/2 κ.γ. πιπέρι
  • 250 γρ. σάλτσα ντομάτας
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης, σε κονσέρβα
  • 200 γρ. μοτσαρέλα, τριμμένη
  • 50 γρ. ελιές, κομμένες σε ροδέλες
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • 1/4 κ.γ. δυόσμο
  • 1/4 κ.γ. βασιλικό
  • 1/4 κ.γ. θυμάρι
  • 1/2 κ.γ. μπούκοβο, προαιρετικά
  • 50 γρ. γραβιέρα, τριμμένη

 

Για το σερβίρισμα

  • μαϊντανό, ψιλοκομμένο

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220°C στον αέρα.
  • Αφαιρούμε τα κοτσάνια από τα μανιτάρια. Τα λαδώνουμε, τα αλατοπιπερώνουμε, και τα βάζουμε σε ένα ταψί, με το κομμένο μέρος προς τα πάνω.
  • Ψήνουμε στον φούρνο για 10-15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
  • Αφαιρούμε τα μανιτάρια από τον φούρνο και χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 180°C στον αέρα.
  • Μοιράζουμε τη σάλτσα ντομάτας πάνω στα μανιτάρια.
  • Κόβουμε σε μικρά κομμάτια την πιπεριά Φλωρίνης.
  • Βάζουμε πάνω από τα μανιτάρια τη μοτσαρέλα, την πιπεριά και τις ελιές.
  • Πασπαλίζουμε με τα μυρωδικά, το μπούκοβο (προαιρετικά) και τη γραβιέρα.
  • Βάζουμε τα μανιτάρια στον φούρνο και τα ψήνουμε για 10 λεπτά ή μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να πάρουν ελαφρώς χρώμα.
  • Πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε.
eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ