Άκης Πετρετζίκης: Τρούφες σοκολάτα μπανάνα
Μαγειρική
14/11/2021 | 12:59

Συστατικά

  • 400 γρ. κουβερτούρα
  • 200 γρ. μπανάνα, καθαρισμένη
  • 100 γρ. κακάο

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και την αφήνουμε στην άκρη μέχρι να τη χρειαστούμε.
  • Αλέθουμε τη μπανάνα στον πολυκόφτη μέχρι να γίνει κρέμα και να μην έχει καθόλου κομματάκια.
  • Μεταφέρουμε τη μπανάνα στο μπολ με την κουβερτούρα και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα σιλικόνης μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μεταξύ τους.
  • Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα τετράγωνο ταψάκι 20×20 εκ. το οποίο έχουμε στρώσει με διαφανή μεμβράνη.
  • Μεταφέρουμε το ταψάκι στο ψυγείο σκεπασμένο καλά με τη μεμβράνη που προεξέχει μέχρι να κρυώσει, για περίπου 3-4 ώρες.
  • Βγάζουμε το ταψάκι από το ψυγείο και κόβουμε σε κομμάτια 3×3 εκ.
  • Πασπαλίζουμε τις τρούφες με το κακάο.
  • Σερβίρουμε.

 

Αν θέλουμε σερβίρουμε με τρούφα σοκολάτας και τριμμένα φουντούκια!

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ