Άκης Πετρετζίκης: Τρούφες σοκολάτα μπανάνα
Μαγειρική
14/11/2021 | 12:59
Συστατικά
- 400 γρ. κουβερτούρα
- 200 γρ. μπανάνα, καθαρισμένη
- 100 γρ. κακάο
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και την αφήνουμε στην άκρη μέχρι να τη χρειαστούμε.
- Αλέθουμε τη μπανάνα στον πολυκόφτη μέχρι να γίνει κρέμα και να μην έχει καθόλου κομματάκια.
- Μεταφέρουμε τη μπανάνα στο μπολ με την κουβερτούρα και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα σιλικόνης μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μεταξύ τους.
- Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα τετράγωνο ταψάκι 20×20 εκ. το οποίο έχουμε στρώσει με διαφανή μεμβράνη.
- Μεταφέρουμε το ταψάκι στο ψυγείο σκεπασμένο καλά με τη μεμβράνη που προεξέχει μέχρι να κρυώσει, για περίπου 3-4 ώρες.
- Βγάζουμε το ταψάκι από το ψυγείο και κόβουμε σε κομμάτια 3×3 εκ.
- Πασπαλίζουμε τις τρούφες με το κακάο.
- Σερβίρουμε.
Αν θέλουμε σερβίρουμε με τρούφα σοκολάτας και τριμμένα φουντούκια!
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
11:44
10:54