Άκης Πετρετζίκης: Τραχανάς με ντομάτα, ζαμπόν και μανιτάρια
Μαγειρική
17/11/2021 | 15:17

Συστατικά

  • 150 γρ. ζαμπόν, καπνιστό
  • 1 κρεμμύδι, μεγάλο
  • 3 σκ. σκόρδο
  • 500 γρ. μανιτάρια champignon
  • 800 γρ. ντομάτα κονκασέ
  • 200 γρ. τραχανά γλυκό
  • 1 κύβο βοδινού
  • θυμάρι, ξερό
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 2 πρέζες ζάχαρη κρυσταλλική
  • 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο

Μέθοδος Εκτέλεσης

Φοβερή και νόστιμη σούπα! 

  • Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σοτάρουμε το ζαμπόν κομμένο σε κύβους, χωρίς ελαιόλαδο, σε χαμηλή φωτιά για 3-4 λεπτά μέχρι να πάρει λίγο χρώμα.
  • Προσθέτουμε 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο και προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και το σκόρδο.
  • Συνεχίζουμε να τα σοτάρουμε όλα μαζί σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά.
  • Προσθέτουμε το θυμάρι.
  • Ρίχνουμε τα μανιτάρια κομμένα στα 4 και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 5-10 λεπτά μέχρι να μην έχει μείνει σχεδόν καθόλου υγρό στην κατσαρόλα.
  • Αδειάζουμε τις κονσέρβες με το κονκασέ στην κατσαρόλα, προσθέτουμε 2 πρέζες ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι, μία κούπα τραχανά γλυκό, τον κύβο βοδινού και 5 κούπες νερό.
  • Βράζουμε για 18-20 λεπτά σε πολύ χαμηλή φωτιά μέχρι να γίνει ο τραχανάς και διορθώνουμε με αλάτι και πιπέρι αν χρειαστεί.

Tip

Σερβίρουμε με κομμάτια φέτα, κρίθινο παξιμάδι σπασμένο, μαϊντανό και κρεμμυδάκι!

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer