Άκης Πετρετζίκης: Τραχανάς με ντομάτα, ζαμπόν και μανιτάρια
Μαγειρική
17/11/2021 | 15:17

Συστατικά

  • 150 γρ. ζαμπόν, καπνιστό
  • 1 κρεμμύδι, μεγάλο
  • 3 σκ. σκόρδο
  • 500 γρ. μανιτάρια champignon
  • 800 γρ. ντομάτα κονκασέ
  • 200 γρ. τραχανά γλυκό
  • 1 κύβο βοδινού
  • θυμάρι, ξερό
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 2 πρέζες ζάχαρη κρυσταλλική
  • 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο

Μέθοδος Εκτέλεσης

Φοβερή και νόστιμη σούπα! 

  • Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σοτάρουμε το ζαμπόν κομμένο σε κύβους, χωρίς ελαιόλαδο, σε χαμηλή φωτιά για 3-4 λεπτά μέχρι να πάρει λίγο χρώμα.
  • Προσθέτουμε 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο και προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και το σκόρδο.
  • Συνεχίζουμε να τα σοτάρουμε όλα μαζί σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά.
  • Προσθέτουμε το θυμάρι.
  • Ρίχνουμε τα μανιτάρια κομμένα στα 4 και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 5-10 λεπτά μέχρι να μην έχει μείνει σχεδόν καθόλου υγρό στην κατσαρόλα.
  • Αδειάζουμε τις κονσέρβες με το κονκασέ στην κατσαρόλα, προσθέτουμε 2 πρέζες ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι, μία κούπα τραχανά γλυκό, τον κύβο βοδινού και 5 κούπες νερό.
  • Βράζουμε για 18-20 λεπτά σε πολύ χαμηλή φωτιά μέχρι να γίνει ο τραχανάς και διορθώνουμε με αλάτι και πιπέρι αν χρειαστεί.

Tip

Σερβίρουμε με κομμάτια φέτα, κρίθινο παξιμάδι σπασμένο, μαϊντανό και κρεμμυδάκι!

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ