Άκης Πετρετζίκης: Τραχανάς με ντομάτα, ζαμπόν και μανιτάρια
Μαγειρική
17/11/2021 | 15:17
Συστατικά
- 150 γρ. ζαμπόν, καπνιστό
- 1 κρεμμύδι, μεγάλο
- 3 σκ. σκόρδο
- 500 γρ. μανιτάρια champignon
- 800 γρ. ντομάτα κονκασέ
- 200 γρ. τραχανά γλυκό
- 1 κύβο βοδινού
- θυμάρι, ξερό
- αλάτι
- πιπέρι
- 2 πρέζες ζάχαρη κρυσταλλική
- 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
Μέθοδος Εκτέλεσης
Φοβερή και νόστιμη σούπα!
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σοτάρουμε το ζαμπόν κομμένο σε κύβους, χωρίς ελαιόλαδο, σε χαμηλή φωτιά για 3-4 λεπτά μέχρι να πάρει λίγο χρώμα.
- Προσθέτουμε 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο και προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και το σκόρδο.
- Συνεχίζουμε να τα σοτάρουμε όλα μαζί σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά.
- Προσθέτουμε το θυμάρι.
- Ρίχνουμε τα μανιτάρια κομμένα στα 4 και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 5-10 λεπτά μέχρι να μην έχει μείνει σχεδόν καθόλου υγρό στην κατσαρόλα.
- Αδειάζουμε τις κονσέρβες με το κονκασέ στην κατσαρόλα, προσθέτουμε 2 πρέζες ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι, μία κούπα τραχανά γλυκό, τον κύβο βοδινού και 5 κούπες νερό.
- Βράζουμε για 18-20 λεπτά σε πολύ χαμηλή φωτιά μέχρι να γίνει ο τραχανάς και διορθώνουμε με αλάτι και πιπέρι αν χρειαστεί.
Tip
Σερβίρουμε με κομμάτια φέτα, κρίθινο παξιμάδι σπασμένο, μαϊντανό και κρεμμυδάκι!
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ