Ωμοφαγικά brownies
Μαγειρική
03/10/2021 | 14:50

Συστατικά

Για τα brownies

400 γρ. χουρμάδες, απύρηνοι
80 γρ. καρύδια
80 γρ. φιστίκια Αιγίνης
80 γρ. φουντούκια
70 γρ. κακάο
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
1 κ.γ. Slim fix
2 κ.σ. νερό
αλάτι

Για την επικάλυψη

25 γρ. κακάο
40 γρ. λάδι καρύδας
1 κ.σ. Slim fix
1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
60 γρ. ξηροί καρποί, για το γαρνίρισμα

Μέθοδος Εκτέλεσης

Βάζουμε όλα υλικά για τα brownies στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια και τα χτυπάμε καλά μέχρι να γίνουν μια ομοιόμορφη μάζα.

Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα τετράγωνο ταψί 20×20 εκ., το οποίο προηγουμένως έχουμε στρώσει με λαδόκολλα.

Το πιέζουμε καλά στην αρχή με τα χέρια μας και έπειτα με τον πάτο ενός ποτηριού, ώστε να απλωθεί καλά.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το κακάο με το λάδι καρύδας, το Slim fix και το εκχύλισμα βανίλιας μέχρι να γίνουν μια ομοιογενής πάστα.

Απλώνουμε την πάστα πάνω στο brownie και σκορπίζουμε από πάνω τους ξηρούς καρπούς.

Τοποθετούμε το ταψί στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες, μέχρι το μείγμα να δέσει καλά.

Αφαιρούμε από το ψυγείο, κόβουμε το brownie σε κομμάτια, και σερβίρουμε.

Tip
Διατηρείται στο ψυγείο για μια εβδομάδα καλά κλεισμένο με μεμβράνη ή σε τάπερ.

Πηγή:akispetretzikis.com

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ