Σφολιατάκια με μπανάνες
Μαγειρική
12/10/2021 | 16:53

Συστατικά

2 μπανάνες
2 κ.σ. ζάχαρη καστανή
10 γρ. κονιάκ
1/2 κ.γ. κανέλα, τριμμένη
50 γρ. καρυδόψιχα
1 φύλλο σφολιάτας
1 κρόκο, για άλειμμα
1 κ.σ. νερό, για άλειμμα
ζάχαρη άχνη, για πασπάλισμα

Μέθοδος Εκτέλεσης

Παίρνουμε τις μπανάνες τις καθαρίζουμε, τις κόβουμε οριζόντια στη μέση και στη συνέχεια σε μικρά κομμάτια 2 εκ.

Τις βάζουμε σε ένα μπολάκι και προσθέτουμε τη ζάχαρη, το κονιάκ, την κανέλα και τα καρύδια ψιλοκομμένα.

Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και αφήνουμε στην άκρη.

Ανοίγουμε το φύλλο σφολιάτας, το κόβουμε σε 6 ίσα κομμάτια (κόβουμε τη μεγάλη πλευρά στα τρία για να έχουμε τρεις ίδιες λωρίδες) και κόβουμε στη μέση οριζόντια την κάθε λωρίδα δημιουργώντας 6 ίσα τετράγωνα)

Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 200°C στον αέρα.

Το κάθε τετράγωνο το κόβουμε στη μέση διαγώνια δημιουργώντας δύο ίσα τρίγωνα και συνολικά θα μας βγάλει 12 τριγωνάκια.

Τοποθετούμε το κάθε τριγωνάκι με τη βάση του προς τα εμάς.

Σε κάθε τρίγωνο κάνουμε 4 χαρακιές με ένα κοφτερό μαχαίρι προσέχοντας να μην κόψουμε πέρα για πέρα τη ζύμη.

Οι 2 πρώτες χαρακιές γίνονται παράλληλα στις 2 μεγάλες πλευρές του τριγώνου και σε απόσταση 0,5 εκ. από τις πλευρές του. Προσοχή οι χαρακιές μας να αφήνουν 1 εκ. άκοπο από τη βάση και από την κορυφή.

Οι άλλες δύο χαρακιές γίνονται εσωτερικά και παράλληλα από τις πρώτες χαρακιές αφήνοντας απόσταση 0,5 εκ.

Και πάλι προσέχουμε να μην κόψουμε εντελώς τη ζύμη.

Βάζουμε 1 κ.γ. γεμάτη από τη γέμιση στο μέσο της ζύμης (στο άκοπο κομμάτι)

Διπλώνουμε την αριστερή πλευρά πάνω στη γέμιση και διπλώνουμε και την δεξιά πλευρά από πάνω από την αριστερή που καλύπτει σχεδόν τη γέμιση.

Με τα δάχτυλα του ενός χεριού κρατάμε τη βάση του τριγώνου και με το άλλο τραβάμε την κορυφή ώστε να ξεχωρίσουν οι χαρακιές και να φαίνονται όμορφες όταν ψηθούν.

Στρώνουμε ένα ταψί φούρνου με λαδόκολλα. Τοποθετούμε τα σφολιατάκια μας επάνω στο ταψί και τα αλείφουμε με αυγό με τη βοήθεια ενός πινέλου.

Όταν τα ετοιμάσουμε όλα, τα ψήνουμε στον φούρνο για 15-20 λεπτά.

Τα βγάζουμε από τον φούρνο, τα πασπαλίζουμε με την άχνη και σερβίρουμε.

Πηγή:akispetretzikis.com

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer