Σουβλάκι με γύρο μπακαλιάρου
Μαγειρική
30/06/2021 | 16:23
Συστατικά
Για τον γύρο μπακαλιάρου
- 1 κ.γ. κύμινο, σε σκόνη
- 1/2 κ.γ. σκόρδο, σε σκόνη
- 1 κ.γ. σουμάκ
- 1/4 κ.γ. τσίλι σε σκόνη
- αλάτι
- 30 γρ. ελαιόλαδο
- 500 γρ. μπακαλιάρο, φιλεταρισμένο
Για το dressing
- 2 κ.σ. φύλλα δυόσμου
- 1 σκ. σκόρδο
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
- χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι
- 250 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- αλάτι
- πιπέρι
Για τα σουβλάκια
- 1 ντομάτα
- 1 φρέσκο κρεμμυδάκι
- 1 αβοκάντο
- 3 πίτες για σουβλάκι
- 50 γρ. ελιές, σε ροδέλες
Μέθοδος Εκτέλεσης
Για τον γύρο μπακαλιάρου
- Βάζουμε σε ένα μπολ τα υλικά της μαρινάδας εκτός από το ελαιόλαδο.
- Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
- Ταμπονάρουμε καλά τα φιλέτα μπακαλιάρου χρησιμοποιώντας λίγο απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
- Πασπαλίζουμε τα φιλέτα με τη μαρινάδα, φροντίζοντας να καλυφθούν παντού.
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά.
- Σοτάρουμε τα φιλέτα του μπακαλιάρου για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να πάρουν έντονο χρώμα, φροντίζοντας να μην καούν τα μπαχαρικά με τα οποία τα έχουμε πανάρει.
- Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά, μεταφέρουμε τα φιλέτα σε ένα ξύλο κοπής, και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες.
Για το dressing
- Ψιλοκόβουμε τον δυόσμο.
- Ρίχνουμε σε ένα μπολ το σκόρδο, το ελαιόλαδο, το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού, τον δυόσμο, το γιαούρτι, αλάτι, πιπέρι, και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μεταξύ τους.
Για τα σουβλάκια
- Ψιλοκόβουμε τη ντομάτα, το φρέσκο κρεμμυδάκι και κόβουμε σε φέτες το αβοκάντο.
- Γεμίζουμε κάθε πίτα με 2 κ.σ. από το dressing, λίγα κομμάτια από το φιλέτο μπακαλιάρου, λίγη ντομάτα, φρέσκο κρεμμυδάκι, φέτες αβοκάντο και ελιές.
- Τυλίγουμε τα σουβλάκια με λίγο αλουμινόχαρτο ή λαδόκολλα και σερβίρουμε.
Tip
Για τον γύρο μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε οποιοδήποτε φιλέτο ψαριού θέλουμε, ακόμα και θαλασσινά.
Πηγή: akispetretzikis.com
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
21:49
11:44