Σούπα πεπόνι με τζίντζερ και βασιλικό
Μαγειρική
24/06/2021 | 15:18

Συστατικά

  • 125 γρ. νερό
  • 125 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 40 γρ. τζίντζερ
  • 650 γρ. πεπόνι, καθαρισμένο
  • 1/4 ματσάκι βασιλικό

Για το σερβίρισμα

  • πεπόνι
  • βασιλικό

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το νερό, τη ζάχαρη, το τζίντζερ τριμμένο και μεταφέρουμε σε μέτρια φωτιά.
  • Μόλις πάρει μια βράση και λιώσει η ζάχαρη αφαιρούμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.
  • Βάζουμε στην κατσαρόλα το πεπόνι κομμένο σε κυβάκια, καλύπτουμε με μεμβράνη και φροντίζουμε να ακουμπάει στην επιφάνεια του μείγματος. Μεταφέρουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες.
  • Μεταφέρουμε το μείγμα σε μια κανάτα, βάζουμε τον βασιλικό και χτυπάμε με το ραβδομπλέντερ. Αν δεν θέλουμε να έχει κομμάτια περνάμε το μείγμα από σίτα με πετσέτα και αφήνουμε να σουρώσει χωρίς να το πιέζουμε με κουτάλι.
  • Σερβίρουμε με πεπόνι σε κομμάτια και βασιλικό.

Πηγή: akispetretzikis.com

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ