Δεν θέλουν να διαλυθούν – Αντίθετος στην πρόταση του Αλέξη και ο Γλέζος
Χαστούκι στον Τσίπρα από τις συνιστώσες
Πολιτική
20/05/2013 | 11:00

Βαριά τραυματισμένος βγήκε ο Τσίπρας από την συνεδρίαση της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ μετά το «άκυρο» που έριξαν οι συνιστώσες στην πρότασή του να διαλυθούν και να λειτουργήσουν ως ενιαίο κόμμα.
Στα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ πέφτει τώρα το βάρος των αποφάσεων, καθώς μετά από δύο ημέρες συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, τα κυριότερα θέματα που την απασχόλησαν παραπέμφθηκαν προς απόφαση στο Συνέδριο που προγραμματίζεται για το διάστημα 10-14 Ιουλίου.

Σε άτυπο σχόλιό της μετά τη λήξη των εργασιών της Κ.Ε. η Κουμουνδούρου, υπογραμμίζοντας τη δυνατότητα που υπήρξε για διατύπωση όλων των απόψεων, αλλά και τον σεβασμό σε αυτές ως ισότιμες ενόψει του συνεδρίου, σημείωσε πως «τώρα τον λόγο έχουν τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ».

Τα θέματα που θα βασανίσουν το επόμενο διάστημα τόσο τον Τσίπρα, όσο τον ΣΥΡΙΖΑ είναι μεταξύ άλλων κι αυτό το συνιστωσών, που ναι μεν έως το συνέδριο θα συνεχίσουν να λειτουργούν όπως μέχρι σήμερα, αλλά μετά από αυτό εισηγήθηκε να επιλέξουν μεταξύ της αυτοδιάλυσής τους, της παραμονής τους με την ιδιότητα του παρατηρητή στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ ή της μετατροπής τους σε τάσεις, όσο και σε εκείνο της δυνατότητας ύπαρξης λίστας στην εκλογή Κεντρικής Επιτροπής, για την οποία θα αποφανθεί και πάλι το Συνέδριο. Επιπλέον, έκαναν λόγο για την στρατηγική του κόμματος, ήτοι την ανατροπή του μνημονίου και την κατάκτηση της κυβέρνησης, στην οποία αναφέρθηκε και ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας σε παρέμβασή του χθες, λίγο πριν από τις ψηφοφορίες στο σώμα της Κ.Ε., κάνοντας λόγο για κοινό στόχο όλων.

Στην πραγματικότητα, πάντως, η παραπομπή για αποφάσεις στο Συνέδριο, δίνει «παράταση» και στην κόντρα που εξελίσσεται στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ και εν πολλοίς αποτυπώθηκε στις ομιλίες στελεχών του κόμματος κατά τη διήμερη συνεδρίαση. Δεν ήταν λίγοι όσοι υπονόησαν (ή και κατηγόρησαν ευθέως) ότι ο Αλέξης Τσίπρας επιχειρεί να «ηγεμονεύσει» στο κόμμα με τρόπο ξένο προς την κουλτούρα της Αριστεράς, με τον ίδιο να ζητεί προσοχή στις δημόσιες παρεμβάσεις, απαντώντας από του βήματος χθες ότι δεν υπάρχουν «Ηρακλειδείς του ριζοσπαστισμού» και «κάποιοι άλλοι από εμάς που να έχουν εκχωρήσει τα πάντα στη Σοσιαλδημοκρατία».

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer