Μεγάλη απώλεια για τους Κεφαλλονίτες απανταχού της γης!
Φτωχότερος ο Ελληνισμός, λένε οι συνεργάτες του Σπύρου Βουτσινά
 Ομογένεια
30/04/2014 | 09:57

Δεκάδες συγγενείς και φίλοι, καθώς επίσης ηγετικά στελέχη της Atlantic Bank και του ιδίου του ομίλου New York Community Bancorp, το απόγευμα της Δευτέρας και χτες Τρίτη συγκεντρώθηκαν στο Γραφείο Τελετών «Massapequa Funeral Home», στο Μασαπίκουα Παρκ του Λονγκ Αϊλαντ, για να προσκυνήσουν τη σορό του Σπύρου Βουτσινά και να εκφράσουν τα συλλυπητήρια στην σύζυγό του Αριστέα, στα παιδιά και στα εγγόνια τους.
Σήμερα, Τετάρτη, στις 10 π.μ., θα συγκεντρωθούν και πάλι στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Παύλου στο Χέμπστεντ για να συμμετάσχουν στη Νεκρώσιμη Ακολουθία και να του απευθύνουν τον ύστατο χαιρετισμό. Την ακολουθία θα ψάλλουν ο π. Λουκάς Μελαχροινός, ιερατικός προϊστάμενος του Καθεδρικού Ναού του Αγίου Παύλου και ο π.Νικηφόρος Φακίνος, ιερατικός προϊστάμενος του ιερού ναού του Αγίου Δημητρίου στο Μέρικ.
Ο εκλιπών, όπως έγραψε ο «Εθνικός Κήρυκας», πάλεψε αρκετούς μήνες με την επάρατη νόσο και εξέπληξε συγγενείς και φίλους με την αγάπη για την ζωή, για την Atlantic Bank και για την Ομογένεια. Τα δύο τελευταία
χρόνια τιμήθηκε από πάμπολλους ομογενειακούς και αμερικανικούς οργανισμούς και ο εκλιπών με το σπάνιο του χαρακτήρα του, με την απλότητά του, με τη σοφία του, με την αφοσίωσή του στην οικογένεια και
στην Ομογένεια κατάφερνε να κλέβει τις καρδιές των παρισταμένων.
Ο «Εθνικός Κήρυκας» επικοινώνησε με το γραφείο του ομίλου της New York Community Bancorp και βρισκόμαστε εν αναμονή του μηνύματος του προέδρου και διευθύνοντα συμβούλου του ομίλου Τζο Φικαλόρο.
Η Σοφία Μηλιώνη, διευθύντρια του γραφείου του προέδρου της Atlantic Bank και δεξί χέρι του αειμνήστου Σπύρου Βουτσινά, κατά την διάρκεια της επικοινωνίας με τον «Εθνικό Κήρυκα» επεσήμανε ότι «η Αtlantic Bank,
τα στελέχη, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και οι πελάτες της πενθούν για τον θάνατο του Σπύρου Βουτσινά.
»Ο εκλιπών ήταν υπέροχος άνθρωπος, ο οποίος σε εντυπωσίαζε με την ανθρωπιά του, με τη γενναιοδωρία του και υπήρχε κάποια σχέση θαυμασμού όλων όσων τον γνώριζαν. Η πρώτη μεγάλη του αγάπη ήταν η οικογένειά του, η δεύτερη του αγάπη ήταν πραγματικά η Τράπεζα. Είχε ένα πάθος για τη δουλειά του. Μέχρι την τελευταία στιγμή μιλούσαμε για
δουλειά. Ακόμη και στο νοσοκομείο ρωτούσε για την τράπεζα και έδινε συμβουλές», τόνισε η κ. Μηλιώνη.
«Ηταν ένας υπέροχος άνθρωπος, με ήθος, με ευγένεια και δημιούργησε μια τόσο εξαιρετική οικογένεια. Ηταν ο διευθυντής μου και μου στάθηκε σαν πατέρας στις πιο δύσκολες στιγμές», πρόσθεσε.
Ο αρχαιότερος αντιπρόεδρος της Atlantic Bank Αργύρης Γυφτόπουλος, εξέφρασε την θλίψη του και μεταξύ άλλων τόνισε: «Ο Σπύρος Βουτσινάς ήταν ένας εξαίρετος άνθρωπος, θαυμάσιος οικογενειάρχης και
πετυχημένος ομογενής. Θεωρώ τον εαυτό μου τυχερό που είχα την ευκαιρία να συνεργαστώ μαζί του και προνομιούχο που απολάμβανα της φιλίας του. Ειλικρινά θα μας λείψει».
Ο Μερκούριος Αγγελιάδης, πρόεδρος της ομώνυμης εργολαβικής εταιρείας με έδρα το Λονγκ Αϊλαντ Σίτι, είπε ότι είχαν οικογενειακή φιλία.
«Ηταν αγαπητός με όλο τον κόσμο και μεγάλος πατριώτης, ιδανικός οικογενειάρχης και υπέροχος Ελληνας. Τον ήξερα πολλά χρόνια από την εποχή της Apple Bank και θυμάμαι μου είχε προτείνει να συνεργαστώ με την τράπεζά του και όταν του είπα ότι είμαι με την Atlantic Bank μου είπε συνέχισε τη συνεργασία μαζί της. Προ οκτώ ετών όταν ανέλαβε την
προεδρία της Αtlantic Bank η συνεργασία επεκτάθηκε. Εγώ αγαπώ την Αtlantic Bank γιατί δεν είναι μια τράπεζα όπως οι άλλες, αλλά ένα ίδρυμα», υπογράμμισε.
Αναφερόμενος στον αγώνα του με την επάρατη νόσο, επεσήμανε ότι δίδαξε με τη μαχητικότητά του.
«Ο Ελληνισμός είναι φτωχότερος. Ο,τι και να πούμε είναι λίγα για τον Σπύρο, ήταν εκλεκτός φίλος, εξαίρετος άνθρωπος και τραπεζίτης», κατέληξε ο κ. Αγγελιάδης.
Ο Σάββας Κωνσταντινίδης, πρόεδρος του Omega Brokerage και μέλος της συμβουλευτικής επιτροπής της Atlantic Bank, επεσήμανε ότι ο εκλιπών εξέπληξε όλους τους συγγενείς και φίλους με το συμβούλιο και μας εξέπληξε με τον αγώνα να κρατηθεί στη ζωή.
«Ο Σπύρος είχε μεγάλη αφοσίωση και αγάπη για την οικογένειά του, τους φίλους, την Ομογένεια και την πατρίδα την Κεφαλονιά. Διακρινόταν για το απαράμιλλο ήθος του και ενέπνεε όλους όσους τον γνώρισαν και τον
αποκαλούσαν φίλο», κατέληξε ο κ. Κωνσταντινίδης.
Η οικογένεια του εκλιπόντος κάλεσε συγγενείς και φίλους όπως αντί ανθέων προσφέρουν δωρεά στην κοινότητα του Αγίου Δημητρίου στο Μέρικ.
Ο ιερατικός προϊστάμενος της κοινότητας του Αγίου Δημητρίου του Μέρικ, π. Νικηφόρος Φακίνος, μιλώντας στον «Ε.Κ.» επεσήμανε ότι ο εκλιπών ήταν ενεργό μέλος της κοινότητάς μας.
«Ο εκλιπών, η σύζυγός του Αριστέα και τα παιδιά τους συμμετέχουν σε όλες τις εκδηλώσεις της κοινότητάς μας, ενίσχυαν το έργο της εκκλησίας ακόμη και όταν δεν τους ζητούνταν κάτι τέτοιο. Ο Σπύρος και η Αριστέα βοηθούσαν την κοινότητα και την ελληνική παιδεία. Ο εκλιπών ήταν ένας από τους βασικούς υποστηρικτές για τον 12o ετήσιο αγώνα Μπόουλινγκ
που διοργανώνει το επόμενο Σάββατο το ίδρυμα Pins for Pauly Foundation και η κοινότητα του Αγίου Δημητρίου του Μέρικ», κατέληξε ο π. Νικηφόρος.

Πηγή: Εθνικό Κήρυξ

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer