Θα διεξαχθεί στις 27 Σεπτεμβρίου 2014 στο Αργοστόλι της Κεφαλονιάς, στο δημοτικό θέατρο Κέφαλος, από τις 9.00 π.μ. μέχρι τις 8.00 μ.μ.
Το Σάββατο ξεκινάει το 13ο Επιστημονικό Συμπόσιο του ΙΚΙ
Κοινωνία
26/09/2014 | 14:14

Το Ίδρυμα Κεφαλονιάς και Ιθάκης (ΙΚΙ) μαζί με το Τμήμα Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΤΜΧΠΠΑ) του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, διοργανώνουν επιστημονικό συμπόσιο, με το
επίκαιρο και σημαντικό για τα νησιά και την περιφέρειά μας θέμα :
Ολοκληρωμένη θαλάσσια πολιτική- Θαλάσσιος χωροταξικός σχεδιασμός
Ελλάδα- Μεσόγειος –Ευρώπη το οποίο θα διεξαχθεί στις 27 Σεπτεμβρίου 2014 στο Αργοστόλι της Κεφαλονιάς, στο δημοτικό θέατρο Κέφαλος, από τις 9.00 π.μ. μέχρι τις 8.00 μ.μ.
Στο Συμπόσιο θα συζητηθούν θέματα όπως, θεσμικό πλαίσιο θαλάσσιας χωροταξίας, οδηγία ΕΕ, θαλάσσιες ζώνες-ΑΟΖ, θαλάσσιο περιβάλλον, θαλάσσια ζωή, θαλάσσιες προστατευόμενες περιοχές, φυσικοί πόροι, αλιεία, τουρισμός, υποδομές, χαρτογράφηση κ.ά.

Όπως κάθε χρόνο, στη διάρκεια του συμποσίου, θα δοθούν από το ΙΚΙ τιμητικές διακρίσεις σε συμπολίτες μας για το έργο τους και τη κοινωνική προσφορά τους σε διάφορους τομείς δράσης. Εφέτος λόγω του θέματος του Συμποσίου (θαλάσσια πολιτική) θα τιμηθούν φορείς που σχετίζονται με τη θάλασσα και τους ανθρώπους της και έχουν επιδείξει αξιόλογη δραστηριότητα (αυτοί είναι ο Ναυτικός Όμιλος Αργοστολίου και ο Σύλλογος Ναυτικών Κεφαλονιάς Ν. Καββαδίας)

Στη μεσημβρινή διακοπή στις 14.30 θα δοθεί συνέντευξη τύπου από τον κ Ηλία Μπεριάτο, πρόεδρο της οργανωτικής επιτροπής του Συμποσίου, με ειδική αναφορά στα συναφή τοπικά θέματα των νησιών μας, Κεφαλονιάς και Ιθάκης καθώς και της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer