Σε κοινό συμπέρασμα κατέληξαν όλες οι εξετάσεις που έγιναν μετά την εκταφή.
“Ήταν νεκρή στην κηδεία της η 49χρονη” διαπιστώνουν και οι έξι ιατροδικαστές
Κοινωνία
26/09/2014 | 19:42

Στο κοινό συμπέρασμα ότι η 49χρονη γυναίκα από την Περαία της Θεσσαλονίκης, ήταν νεκρή από τις 06.30 τα ξημερώματα της Πέμπτης κατέληξαν μετά την ιατροδικαστική εξέταση της σορού και οι έξι ιατροδικαστές.

Στη νεκροψία είχε κληθεί να παραστεί και ιατροδικαστής από τα Ιωάννινα, τον οποίο είχε καλέσει το Ιατρικό Διαβαλκανικό Κέντρο της Θεσσαλονίκης, το οποίο είχε εκδώσει το πιστοποιητικό θανάτου της 49χρονης, αλλά και δύο πραγματογνώμονες της οικογένειας.

Σύμφωνα με το ανακοινωθέν του Ιατρικού Διαβαλκανικού Θεσσαλονίκης «στις 25/9/2014 και ώρα 6.31 π.μ. διαπιστώθηκε από τον ειδικό γιατρό ο κλινικός θάνατος της Κ.Δ.Ζ., η οποία ήταν σε τελικό στάδιο καρκίνου. Ο θάνατος διαπιστώθηκε με κλινική εξέταση και επιβεβαιώθηκε από το ηλεκτροκαρδιογράφημα. Το καρδιογράφημα κατέστησε βεβαία τη διακοπή λειτουργίας της ως άνω ασθενούς».

Η διευθύντρια του ΕΚΑΒ Χρυσή Ματσικούδη, εφημερεύουσα γιατρός την ημέρα του θανάτου της 49χρονης αναφέρει: «Όταν έφτασε το ασθενοφόρο δεν είχε καν ολοκληρωθεί η ταφή, ο νεκροθάφτης έριχνε ακόμη τα χώματα. Αφού έγινε η εκταφή, έγινε καρδιογράφημα και διαπιστώθηκε ότι η γυναίκα είναι νεκρή. Σε λίγη ώρα έφτασα και εγώ και είδα ότι το πτώμα ήταν σε νεκρική ακαμψία. Η νεκρική ακαμψία δεν μπορεί να επέλθει σε 10 λεπτά. Δεν είναι δυνατόν πριν από λίγη ώρα να φώναζε βοήθεια και εμείς να τη βρίσκουμε σε νεκρική ακαμψία. Τα μάτια της νεκρής ήταν ανοιχτά αλλά γι’ αυτό μπορεί να δώσει εξήγηση ο ιατροδικαστής. Για το στόμα της δεν μπορώ να πω ότι ήταν ανοιχτό, ήταν χαλαρό” όπως κατέθεσε στη συνέχεια, “ο νεκροθάφτης, που έκανε τη λειτουργία της ταφής δήλωσε σε άλλα δυο νεαρά παιδιά που ήταν σε διπλανό τάφο επισκέπτες, ότι άκουσε θόρυβο, ένα ξύλινο χτύπημα. Πλησίασαν και τα άλλα παιδιά και άκουσαν και τα 3 παιδιά το ίδιο πράγμα, ότι άκουσαν χτύπο μέσα στον τάφο και γυναικεία φωνή να καλεί βοήθεια 3 φορές. Βγάλτε με από δω, βοήθεια και το επανέλαβε τρεις φορές”.

Τέλος, σύμφωνα με την υπεύθυνη επιχείρησης κηδειών του δήμου, Έλλη Κωνσταντινίδου η λειτουργία στην εκκλησία, η ταφή και η παραμονή στο καφενείο του νεκροταφείου έγινε κανονικά. Έπειτα την κάλεσε ο νεκροθάφτης λέγοντάς της πως ακούει κάποιο θόρυβο μέσα από την κάσα και συγκεκριμένα μία φωνή που του έλεγε “ανοίξτε μου”… Εκείνη με τη σειρά της του ζήτησε να ανοίξει ξανά τον τάφο και ενώ επέστρεφε στον τόπο της ταφής η ίδια κάλεσε την αστυνομία. «Σίγουρα ήταν νεκρή η γυναίκα, δεν είμαι γιατρός, αλλά από τη στιγμή που ήμουν εκεί και ήταν η γυναίκα κρύα, πιστοποιητικό θανάτου κανονικό, εγώ δεν μπορώ να πω περισσότερα, αυτά μετά την ιατροδικαστική εξέταση» ανέφερε η ίδια.

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer