Στο πλαίσιο του εορτασμού της ημέρας μνήμης των Εθνικών Ευεργετών φέτος επιλέχθηκε να τιμηθεί η οικογένεια Βεργωτή.
Ημέρα Μνήμης των Εθνικών μας Ευεργετών
Κοινωνία
26/09/2014 | 14:09

Σύμφωνα με το Π.Δ. 1/2007 καθιερώθηκε η 30η Σεπτεμβρίου ως Ημέρα Μνήμης των Εθνικών μας Ευεργετών (ΦΕΚ 1 Α/2-1-2007) με το οποίο έχει καθορισθεί το περιεχόμενο των εκδηλώσεων για την ημέρα αυτή, ο τρόπος οργάνωσης κλπ.
Στο πλαίσιο του εορτασμού της ημέρας μνήμης των Εθνικών Ευεργετών φέτος επιλέχθηκε να τιμηθεί η οικογένεια Βεργωτή. Οι ρίζες της οικογένειας Βεργωτή ανάγονται στο Βυζάντιο. Μετά την άλωση της Κωνσταντινουπόλεως οι προύχοντες Ιωάννης και Χριστόφορος Βεργωτής κατέφυγαν στην Ιταλία και τον 16ο αιώνα εγκαταστάθηκαν στην Κεφαλονιά. Σε ναυτιλιακό έγγραφο διαιτησίας του 1584 υπάρχει σχετική μνεία της αποδεικνύοντας την ενασχόλησή της με την ναυτιλία. Η οικογένεια Βεργωτή, ιδιαίτερα εύπορη προσέφερε και προσφέρει διαρκώς ευεργετώντας τον τόπο και τους συμπολίτες μας.
Εκπόνησε και χρηματοδότησε σχέδιο για την εξολοκλήρου ανοικοδόμηση του χωριού των Κουρκουμελάτων, χρηματοδότησε μεταξύ άλλων: το Γραφείο του Μητροπολίτη, την Φιλαρμονική Κεφαλληνίας / Ωδείο Ρόκκος Βεργωτής, την Κοργιαλένειο Βιβλιοθήκη, την Αποκατάσταση της Εκκλησίας του 16ου αιώνα της Κοίμησης της Θεοτόκου, το παρεκκλήσι του Αγ. Στεφάνου, το Λύκειο Κεραμειών και καταλύματα των καθηγητών, την Πτέρυγα Εντατικής Φροντίδας Γεωργίου και Μάρης Βεργωτή στο Δημόσιο Νοσοκομείο Αργοστολίου, το Νέο Γηροκομείο κτλ. Παράλληλα δημιούργησε, το Κοινωφελές Ίδρυμα Κουρκουμελάτων, κληροδοτήματα υποτροφιών, (για σπουδές στην μουσική, την ιατρική, σε τεχνολογικά ινστιτούτα κτλ)
Η συμβολή των μελών της οικογενείας Βεργωτή παραμένει το ίδιο ουσιαστική, διαρκής στην διαδοχή των γενεών, με εξίσου αδιάλειπτο ενδιαφέρον, ενισχύοντας τον τόπο μας και τους κατοίκους του.
Σας ενημερώνουμε ότι ο φετινός εορτασμός θα πραγματοποιηθεί στην πρωτεύουσα του Νομού, στο Αργοστόλι, στις 30 Σεπτεμβρίου 2014, ημέρα Τρίτη και θα περιλαμβάνει τα εξής:
1. Ώρα 10:30π.μ.:Επίσημη δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας.
2. Ώρα 11.30π.μ.: Κατάθεση στεφάνων στο μνημείο της οικογένειας στο νεκροταφείο Κουρκουμελάτων.
Τελετάρχης ορίζεται η κ Αν. Παγουλάτου, υπάλληλος της Π.Ε. Κεφαλληνίας, στην οποία δηλώνονται οι καταθέσεις στεφάνων. Δηλώσεις για καταθέσεις στεφάνων στα τηλέφωνα 2671360530-1 μέχρι και την Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου .

Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΓΑΛΙΑΤΣΑΤΟΣ

kallas_vergwths

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer