Με την σημαντική υποστήριξη του BHMA FM 99,5 οι τρόφιμοι του γηροκομείου Ληξουρίου, που υπέστη σοβαρές ζημιές από τον σεισμό, μένουν στους προκατασκευασμένους οικίσκους, συνολικού εμβαδού 700 τ.μ.
Το γηροκομείο Ληξουρίου στην Κεφαλλονιά απέκτησε στέγη
Κοινωνία
11/09/2014 | 08:39

Έπειτα από 7 μήνες οι 32 τρόφιμοι του γηροκομείου Ληξουρίου μετακόμισαν στο νέο τους σπίτι. Ο ισχυρός σεισμός της 26ης Ιανουαρίου προκάλεσε σημαντικές ζημιές στο κτίριο του γηροκομείου Ληξουρίου με αποτέλεσμα από εκείνη την ημέρα οι τρόφιμοι να φιλοξενούνται στο κλειστό δημοτικό γυμναστήριο της πόλης.

Από τις 14 Αυγούστου όμως τρόφιμοι και εργαζόμενοι του ιδρύματος μένουν στους  προκατασκευασμένους οικίσκους, συνολικού εμβαδού 700 τετραγωνικών μέτρων, που στήθηκαν σε οικόπεδο λίγα μέτρα από το υπό επισκευή κτίριο. Η μετακόμιση αυτή κατέστη δυνατή μετά τη σημαντική προσφορά του ΒΗΜΑ FM 99,5 και του φιλανθρωπικού ιδρύματος JTI FOUNDATION. Τα εγκαίνια του νέου γηροκομείου πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης, 10 Σεπτεμβρίου, παρουσία φορέων του νησιού.
«Σήμερα είναι μια ημέρα χαράς, συγκίνησης και ευγνωμοσύνης», ανέφερε στην ομιλία του ο πρόεδρος του γηροκομείου Ληξουρίου κ. Βασίλης Ρουχωτάς. «Μετά από 7 μήνες το συγκρότημα αυτό θα στεγάσει τους ανθρώπους που μας αναθρέψουν για τα επόμενα δύο χρόνια έως ότου δηλαδή ολοκληρωθούν οι εργασίες στο ιστορικό κτίριο», σημειώνοντας πως η ολοκλήρωση του συγκεκριμένου συγκροτήματος αποτελεί την οργανωμένη αποκατάσταση μετά τον σεισμό που έπληξε το νησί.
«Η ευγνωμοσύνη πλημμυρίζει τις καρδιές μας» τόνισε ο κ. Ρουχωτάς αναφερόμενος στις πρωτοβουλίες στήριξης του ραδιοφωνικού σταθμού ΒΗΜΑ FM 99,5 και του φιλανθρωπικού ιδρύματος JTI FOUNDATION, οι οποίοι συνέβαλαν στην υλοποίηση του έργου αυτού.
ghrokomeio_lhjouri3
Ο ραδιοφωνικός σταθμός «ΒΗΜΑ fm» προσέφερε το πόσο των 100.000 ευρώ το οποίο συγκεντρώθηκε από τις διπλές συναυλίες συμπαράστασης, τον περασμένο Μάρτιο στο θέατρο Βadminton. Ενώ η JTI FOUNDATION η οποία βρίσκεται στο πλάι όσων έχουν πληγεί από φυσικές καταστροφές, προσέφερε το πόσο των 200.000 ευρώ για την αγορά των οικίσκων.
Η εκπρόσωπος του JTI FOUNDATION κυρία Πέγκυ Δόριζα ανέφερε μεταξύ των άλλων ότι το συγκρότημα αυτό θα παραμείνει στο Ληξούρι και μετά την μεταστέγαση των τροφίμων στο κανονικό κτίριο του γηροκομείου. «Αυτοί οι άνθρωποι της τρίτης ηλικίας μας χρειάζονται δίπλα τους. Καταφέραμε να τους  βγάλουμε από το κλειστό γυμναστήριο, το οποίο ήταν κατάντημα»είπε ο δήμαρχος Κεφαλλονιάς κ. Αλέξανδρος Παρίσης.
«Αξίζουν συγχαρητήρια για το έργο αυτό», δήλωσε και ο αντιπεριφερειάρχης Κεφαλλονιάς κ. Παναγής Δρακουλόγκωνας, επισημαίνοντας στην ομιλία του το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι του γηροκομείου παραμένουν απλήρωτοι από τον Απρίλιο. «Χαρούμενος θα ήμουν αν οι αγόγγυστα εργαζόμενοι δεν ήταν κακοπληρωμένοι και αν η πολιτεία επιτελούσε το έργο της όπως έπρεπε, αλλά δεν είναι ώρα για γκρίνιες», είπε.
Την εκδήλωση έντυσε μουσικά η φιλαρμονική Ληξουρίου ενώ στην συνέχεια ο πρωτοσύγκελλος Γεράσιμος Φωκάς τέλεσε το μυστήριο του αγιασμού και ακολούθησε ξενάγηση στον χώρο.
ghrokomeio_lhjouri2

Πηγή: To Βήμα

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer