Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ εύχεται στους συναδέλφους εκπαιδευτικούς, στους γονείς και στους μαθητές καλή και δημιουργική σχολική χρονιά.
Μήνυμα της ΕΛΜΕ-ΚΙ για τη νέα σχολική χρονιά
Κοινωνία
11/09/2014 | 10:00

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ εύχεται στους συναδέλφους εκπαιδευτικούς, στους γονείς και στους μαθητές καλή και δημιουργική σχολική χρονιά.

Τα όνειρά μας για ένα σχολείο που να μορφώνει ολόπλευρα και να διαπαιδαγωγεί ολοκληρωμένες προσωπικότητες, ικανές να ερμηνεύουν την κοινωνία και να παίρνουν τη ζωή στα χέρια τους, δε χωράει στις συμπληγάδες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του κεφαλαίου. Δε χωράει στα κυβερνητικά μέτρα και στα δήθεν εναλλακτικά μίγματα όσων υιοθετούν τη στρατηγική του «ευρωμονόδρομου» και της ανταγωνιστικότητας. Δε συμβιβαζόμαστε με το διώξιμο των μαθητών από το σχολείο μέσω διάφορων μηχανισμών, όπως η τράπεζα θεμάτων, για να γίνουν από νωρίς φθηνό δυναμικό στις επιχειρήσεις. Δε σκύβουμε το κεφάλι στο δήθεν ρεαλισμό, στις ελλείψεις σε προσωπικό, στα τμήματα των 25-27 μαθητών, στο να αφήνονται παιδιά χωρίς σχολικές μεταφορές. Λέμε όχι στο σχολείο – επιχείρηση, που διδάσκει το ψέμα. Λέμε όχι στο σχολείο των χορηγών και στην ταξική κατηγοριοποίηση.

Δεν θεωρούμε «φυσικό» το να βρίσκει η νέα σχολική χρονιά τους σεισμόπληκτους άστεγους, τα σχολεία σε κοντέινερς με τεράστιες ελλείψεις, χωρίς αντισεισμική θωράκιση, χωρίς φροντίδα για την αναπλήρωση της περσινής χαμένης ύλης – με προγράμματα πρόσθετης και ενισχυτικής. Δεν θέλουμε καθηγητές χειραγωγημένους, φτωχούς και ελαστικοποιημένους. Δεν θέλουμε ο γονιός να πληρώνει και την κρίση και την ανάπτυξη, που προετοιμάζει τεράστια κέρδη για τους λίγους. Τα παιδιά μας δεν μπορεί να είναι οι σύγχρονοι δούλοι και το κρέας για τα κανόνια των πολέμων, που γίνονται για τις ανακατανομές των αγορών, πάντα με το πρόσχημα των ανθρώπινων δικαιωμάτων.

Απευθύνουμε κάλεσμα ενότητας και αγώνα από την πρώτη μέρα, κοινή δράση γονιών – εκπαιδευτικών – μαθητών – εργαζομένων για όλα όσα δικαιούμαστε. Η παιδεία να γίνει λαϊκή υπόθεση. Δίνουμε το «παρών», αύριο Παρασκευή 12 Σεπτέμβρη, στις 11 το πρωί, έξω από τη Νομαρχία, αναδεικνύοντας τα αιτήματά μας. Δίνουμε συνέχεια με μορφωτική – πολιτιστική αντεπίθεση, με συλλογή σχολικών ειδών για τα παιδιά της Παλαιστίνης, με μαθήματα αλληλεγγύης. Δίνουμε ζωή στο σχολείο και κάνουμε τη ζωή σχολείο. Τα όνειρα θα πάρουν εκδίκηση. Για έναν κόσμο με ειρήνη, δικαιοσύνη, χωρίς εκμετάλλευση. Για έναν κόσμο που θα ανθεί, οικοδομώντας το σχολείο που αξίζει στη νέα γενιά και το λαό μας.

Και πάλι: Καλή χρονιά!!!

Αργοστόλι 11 Σεπτέμβρη 2014

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

Ο Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας
Γεωργόπουλος Διονύσης Γαλιατσάτος Νικόλας
eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer