Άθρο του Παύλου Παπαδάτου στην Κυριακάτικη εφημερίδα Real News.
Τα καθρεφτάκια των Ιθαγενών!
Πολιτική
07/03/2016 | 11:16

Για τη συνέχιση της εξαετούς ύφεσης, που ευτυχώς πέρσι ήταν 0.3% και όχι 0.7% που προβλεπόταν, θα ήταν λάθος αν τα φορτώναμε όλα στη σημερινή κυβέρνηση. Για να φτάσουμε εδώ, δούλεψαν πολλές κυβερνήσεις στο παρελθόν. Πρωταγωνίστησαν πάντως η οικονομική και πολιτική «ελίτ» της χώρας, και η απέχθεια όλων μας για το δημόσιο συμφέρον.
Ελεύθεροι επαγγελματίες, δικηγόροι, μηχανικοί, γιατροί, αρχιτέκτονες, κλπ., σχεδόν ποτέ δεν εξέδιδαν καμία απόδειξη, πέραν των νομίμως προβλεπομένων! Οι περισσότεροι μικρομαγαζάτορες και επιχειρηματίες αποφεύγουν την έκδοση αποδείξεων, όπως ο διάβολος το λιβάνι. Οι τραπεζίτες μοίραζαν τις καταθέσεις μας κατά το δοκούν, οι πλείστοι καταθέτες τις απέσυραν και τις έστειλαν στο εξωτερικό –και θρασύτητα τώρα διαμαρτύρονται για τα capital controls- και όποια εταιρία υπέστη φορολογικό έλεγχο, γνωρίζει τι σημαίνει ελεγκτής. Για δικαιοσύνη; Ας μην μιλήσουμε. Εκδότες με δανεικά και αγύριστα για να προστατεύσουν τις κυβερνήσεις των συμφερόντων τους, πληθώρα συνταξιούχων στα σαράντα τους και από κοντά 232.000 με αναπηρική σύνταξη!
Έτσι, σοβαροί δήθεν οικονομολόγοι που συνωστίζονται στα παράθυρα των καναλιών αλλά και θλιβεροί δημοσιογράφοι, επιρρίπτουν ευθύνες για το σημερινό μας κατάντημα στο ευρώ, στην ΕΕ, στο ΔΝΤ, στη κυβέρνηση -που φυσικά έχει ευθύνη- και στον Σόιμπλε. Ούτε καν διανοούνται ότι η μόνη και απολύτως υπεύθυνη είναι η άρρωστη νοοτροπία μας και οι επιλογές των πολιτικών που κάνουμε με γνώμονα ιδεοληψίες και προσδοκώμενα ρουσφέτια! Δυστυχώς τίποτε δεν πρόκειται να αλλάξει αν δεν αλλάξουμε νοοτροπία.
Το 50% των φορολογουμένων, οι μισοί Έλληνες δηλαδή, δηλώνουν εισόδημα λιγότερο από 5.000 ευρώ τον χρόνο και μάλιστα 1.18 εκατομμύρια φορολογούμενοι δεν δηλώνουν εισόδημα ούτε ένα ευρώ τον χρόνο! Κάποιοι μάλιστα εξ αυτών των «φτωχών», δήλωναν το 2012 εισόδημα 10.000 ευρώ, αλλά αγόραζαν καράβια αξίας εκατομμυρίων!!! (Αυτοί πότε θα ελεγχθούν);
Αντί η κυβέρνηση να αναπτύξει μηχανισμούς καταστολής της φοροδιαφυγής, αυξάνει τη φορολογία των ειλικρινών φορολογουμένων που δηλώνουν τα εισοδήματά τους. Δηλαδή, στο 3% που πληρώνει, το 42% του συνόλου των φόρων! Σύντομα όμως και αυτοί θα σταματήσουν να είναι τα μόνιμα κορόιδα που θα πληρώνουν τις άχρηστες δαπάνες του δημοσίου, τους φόρους υπέρ τρίτων, τους υπεράριθμους και εν πολλοίς επίορκους δημόσιους υπάλληλους, τη διατήρηση 1800 οργανισμών και φυσικά τους κατ’ επάγγελμα «πτωχούς» φοροφυγάδες.

Σημείωση

Η σκυτάλη του κλεισίματος των δρόμων, από τους αγρότες, πήγε στους εξαθλιωμένους πρόσφυγες και λαθρομετανάστες που πλημμυρίζουν τους δρόμους και κλείνουν τα σύνορά μας προς την Ευρώπη, επιτείνοντας έτσι τα δικά μας προβλήματα! Δεν μας χρειάζεται ούτε η συνθήκη της Γενεύης, ούτε τα 700 εκατομμύρια της ΕΕ για τους πρόσφυγες και τους λαθρομετανάστες, ούτε το ΝΑΤΟ, και ούτε κυρίως το νόμπελ Ειρήνης. Αλλαγή νοοτροπίας, σεβασμό στο δημόσιο συμφέρον και σοβαρό κράτος χρειαζόμαστε. Όλα τα υπόλοιπα είναι καθρεφτάκια για τους ιθαγενείς.

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer