Η εισήγηση του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Θόδωρου Γαλιατσάτου, ψηφίστηκε ομόφωνα από το Περιφερειακό Συμβούλιο
Επανασύσταση της Υγειονομικής Περιφέρειας Ιονίων Νήσων
Πολιτική
07/03/2016 | 18:18

Το θέμα της επανασύστασης Υγειονομικής Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, επανέφερε στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων ο Περιφερειάρχης Θεόδωρος Γαλιατσάτος.

Με αφορμή την εισήγηση της ΛΑΣΥ για τις νομοθετικές ρυθμίσεις του Παράλληλου Προγράμματος που προβλέπουν τη χρηματοδότηση των μονάδων Δημόσιας Υγείας από τους Δήμους και της Περιφέρειες, ο Περιφερειάρχης Θ. Γαλιατσάτος ζήτησε από το Σώμα να ψηφίσει την επανασύσταση Υγειονομικής Περιφέρειας μόνο για τα Ιόνια Νησιά και τη διεκδίκηση συμπερίληψης του αιτήματος στην επικείμενη τροποποίηση της νομοθεσίας.

«Πρέπει να διεκδικήσουμε την επανασύσταση της υγειονομικής περιφέρειας στα Ιόνια Νησιά όχι μόνο για λόγους καλύτερης λειτουργίας και χρηματοδότησης των δομών υγείας στα νησιά μας, αλλά και για την ενίσχυση της συνοχής της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων μέσω και της διατήρησης αυτόνομων και ισχυρών υπηρεσιακών ή κρατικών δομών.

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων δικαιούται ισονομία έναντι των άλλων Περιφερειών της χώρας και για το λόγο αυτό δεν μπορούμε να μένουμε θεατές στην απομάκρυνση υπηρεσιών και την μετακίνησή τους στην ηπειρωτική Ελλάδα.

Μια αυτόνομη υγειονομική περιφέρεια στα Ιόνια Νησιά, θα έχει συγκεκριμένο προϋπολογισμό, συγκεκριμένη ευθύνη για τα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας των νησιών μας και θα βρίσκεται εγγύτερα στα προβλήματα και τις ελλείψεις που παρουσιάζονται», δήλωσε ο Περιφερειάρχης ζητώντας την υπερψήφιση του αιτήματος επανασύστασης της Υγειονομικής Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

Η εισήγηση του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων ψηφίστηκε ομόφωνα από το Περιφερειακό Συμβούλιο.

 

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer