Απαραίτητα και όμως βάσει στατιστικών αυτά εδώ είναι τα δέκα πράγματα που ξεχνάμε όταν πάμε διακοπές
Τα δέκα πράγματα που ξεχνάμε στις διακοπές
Κοινωνία
08/07/2014 | 20:10

Υπάρχουν οι πολύ οργανωτικοί  άνθρωποι που κάνουν λίστες πριν πάνε διακοπές, αλλά οι περισσότεροι από εμάς η αλήθεια είναι ότι ετοιμαζόμαστε μια μέρα πριν τις διακοπές και πολλές φορές ξεχνάμε πολλά από αυτά που θέλουμε να πάρουμε μαζί μας.
Βάσει βρετανικής έρευνας, οι Βρετανοί ξοδεύουν περίπου 120 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο στο να αγοράσουν αυτά που ξέχασαν στις διακοπές τους. Περίπου 41% των ανθρώπων που πηγαίνουν διακοπές ξεχνάνε τουλάχιστον ένα αντικείμενο πίσω.

Ποια είναι λοιπόν τα συνήθη που ξεχνάμε..

1. Φορτιστής κινητού.

Είναι το νούμερο ένα πράγμα που ξεχνάνε οι περισσότεροι. Και είναι τόσο περίεργο που το ξεχνάμε, καθώς χωρίς αυτό… το κινητό δεν δουλεύει για πάνω από μια ή δυο μέρες.

Πλέον υπάρχουν εκατοντάδες οικονομικοί φορτιστές που φορτίζουν με ηλιακή ενέργεια και είναι η τέλεια λύση για τις διακοπές (ακόμα και αν κάνετε camping).

Τι να κάνετε αν το ξεχάσετε: Ζητήστε βοήθεια από την ρεσεψιόν του ξενοδοχείου, η οποία συνήθως έχει διάφορους ξεχασμένους φορτιστές να σας δανείσει.

2. Κινητό τηλέφωνο

Απίστευτο και όμως το δεύτερο σε συχνότητα αντικείμενο που ξεχνάει κανείς, είναι το ίδιο το κινητό του. Υπάρχει μόνο μια λύση. Θα αγοράσετε ένα φτηνό κινητό -εκτός αν πάτε διακοπές στην ζούγκλα του Αμαζονίου, οπότε μάλλον την πατήσατε.

3. Γυαλιά (οράσεως και ηλίου)

Εάν ξεχνάτε τα γυαλιά σας γενικώς σε διάφορα μέρη, λογικό είναι να ξεχάσετε να τα βάλετε και μέσα στην βαλίτσα. Θα είναι δυσάρεστες οι διακοπές καθώς θα … έχετε θολές αναμνήσεις, αν είστε μύωψ ή δεν θα καταφέρετε να διαβάσετε το βιβλίο που θέλατε, αν έχετε πρεσβυωπία. Υπάρχει μόνο ένας τρόπος και αυτός είναι να αντικαταστήσετε τα γυαλιά σας σε τοπικό κατάστημα οπτικών, ή να αγοράσετε φακούς επαφής. Αν είναι γυαλιά ηλίου τα πράγματα είναι πιο εύκολα και απλά. Απλώς αγοράζετε καινούργια.

4. Βιβλία
Για πολλούς διακοπές σημαίνει μια ολόκληρη στίβα από βιβλία, που διαβάζουν στην παραλία με μανία. Υπάρχει μια ολόκληρη ιεροτελεστία πίσω από το διάβασμα των βιβλίων στην παραλία και για πολλούς χαλάνε οι διακοπές τους αν τελικά δεν έχουν τα βιβλία που θέλουν μαζί τους. Είναι το πιο εύκολο πράγμα να αντικαταστήσει κανείς -εκτός αν είναι Έλληνας και ταξιδεύει στο εξωτερικό -και θέλει να διαβάσει ελληνικό βιβλίο….

5. Οδοντόπαστα
Το να ξεχάσει κανείς την οδοντόπαστα του, δεν είναι και τόσο κακό. Σύμφωνα με έρευνες σε πειραματόζωα, το συστατικό flouride, που περιέχουν πολλές οδοντόπαστες, προκαλεί στειρότητα. Η χρόνια έκθεση στο fluoride πολλές φορές προκαλεί και ορμονικές διαταραχές και διαταραχές του  θυροειδικού συστήματος. Το πιο εύκολο αν την ξεχάσετε είναι να την αντικαταστήσετε με κάποια φυτική, για να ¨”ξεκουράσετε” τον οργανισμό σας.

6. Οδοντόβουρτσα
Ακόμα ένα αντικείμενο που ξεχνάμε συνεχώς.. Το πιο ενδιαφέρον είναι οτι και σε αυτή την περίπτωση κάνει καλό που το ξεχνάμε καθώς αγοράζουμε καινούργια οδοντόβουρτσα και έτσι αντικαθιστούμε την παλιά μας. Κάτι που κανονικά πρέπει να κάνουμε ούτως ή άλλως κάθε τρεις-τέσσερις μήνες.

7. Αντηλιακά

Είναι από τα πιο σημαντικά πράγματα για τις διακοπές. Ενώ παλιά οι άνθρωποι απέφευγαν την χρήση των αντηλιακών, τώρα θεωρούνται απαραίτητα. Υπάρχουν άφθονα, σε όποιο προορισμό υπάρχει ήλιος και θάλασσα.

8. Σαγιονάρες

Είναι κάτι που φοράμε συνεχώς στις διακοπές, αλλά ίσως όχι και τόσο στην πόλη. Συνήθως είναι κάπου καταχωνιασμένες και άρα τις ξεχνάμε. Σαγιονάρες πωλούνται παντού οπότε δεν θα έχετε πρόβλημα να βρείτε κάποια στο μέγεθος και σχέδιο της αρεσκείας σας.

9. Παπούτσια

Και όμως όπως φαίνεται είναι πολλοί που ξεχνούν τα παπούτσια τους, καθώς συνηθίζουμε να τα βάζουμε όλα μαζί σε μια σακούλα την οποία καμιά φορά ξεχνάμε να βάλουμε μέσα στην βαλίτσα. Τα παπούτσια είναι λίγο πιο περίπλοκο πράγμα και πιο ακριβό, οπότε διαλέξτε κάτι που να πηγαίνει με όλα αυτά που έχετε στην βαλίτσα -την ημέρα μπορείτε να είστε με τις σαγιονάρες.

10. Διαβατήριο

Περίεργο; Μα αληθινό. Το δέκατο πιο συνηθισμένο πράγμα που ξεχνάνε οι άνθρωποι είναι το διαβατήριο τους. Και αυτό απλά δεν έχει εύκολη λύση. Συνήθως το διαπιστώνουμε στο αεροδρόμιο οπότε ή χάνουμε την πτήση ή δυστυχώς τις διακοπές μας γενικώς.

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer