Γιατί νησιά όπως η Κέρκυρα και η Κεφαλονιά τα οποία επιλέγουν πλούσιοι τουρίστες δεν περιλαμβάνονται στις αγορές που θα είναι ανοικτές όλες τις Κυριακές του χρόνου
Καταστήματα ανοιχτά τις Κυριακές
Κοινωνία
08/07/2014 | 20:04

Ορίστηκαν οι περιοχές της χώρας στις οποίες θα μπορούν να κάνουν τις αγορές τους και τις Κυριακές οι καταναλωτές με βάση την υπουργική απόφαση του υπουργείου Ανάπτυξης που, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει ήδη υπογραφεί και αναμένεται η δημοσίευσή του στο Φύλλο της Κυβέρνησης.

Στις περιοχές που θα είναι ανοικτά τα εμπορικά καταστήματα όλες τις Κυριακές του χρόνου είναι τα ιστορικά κέντρα Αθήνας και Θεσσαλονίκης και οι περιοχές Πικερμίου και Ραφήνας, Χαλκιδικής, Ρόδου, Κω, Σύρου, Μυκόνου και Σαντορίνης.

Αίσθηση πάντως προκαλεί το γεγονός πως παρά το ότι το άνοιγμα των καταστημάτων θεωρείται από την πλειοψηφία των πολιτών ως μια σωστή και ακόλουθη της υπόλοιπης Ευρώπης λύση, απουσιάζουν εξόχως τουριστικές περιοχές όπως όλα τα Επτάνησα και ειδικότερα τα νησιά της Κεφαλονιάς και της Κέρκυρας που έχουν τουρισμό υψηλών εισοδημάτων.

Ταυτόχρονα εντύπωση προκαλεί η δήλωση του υφυπουργού Γεράσιμου Γιακουμάτου πως «η Ραφήνα επιλέχθηκε επειδή είναι μεγάλο λιμάνι από και προς τα νησιά του Αιγαίου» την ίδια στιγμή που η πόλη του Πειραιά έχει αποκλειστεί από το μέτρο παρά το ότι είναι το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας με αυτόνομη εμπορική αγορά.

Επίσης σφοδρές αντιδράσεις κατά των επιλογών Γιακουμάτου υπάρχουν και για το Πικέρμι καθώς πολλοί συνδυάζουν την επιλογη της περιοχής με την παρουσία του εμπορικού κέντρου McArthur Glen εκεί.

Πηγή: protothema.gr

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer